Lipoelastic.nl


Op 25 oktober 2021 kwam er weer een supermooi artikel, waar ik oprecht trots op ben, online en dit keer op de website van Lipoelastic.nl, het toonaangevende merk van postoperatieve drukkleding. In dit artikel vertel ik over mijn buikwandcorrectie, de keuze van arts en kliniek, mijn ervaring met de drukkleding en nog veel meer.

Vlak na mijn buikwandcorrectie bij Velthuis Kliniek in Velp kreeg ik mijn drukpak van Lipoelastic aan. Dit drukpak moest ik 6 weken lang dragen, de eerste 4 weken dag en nacht, daarna nog 2 weken alleen overdag. 

Ik heb dit op geen enkel moment als vervelend ervaren. Het zat comfortabel en was gemakkelijk aan en uit te trekken. Daarbij had ik het ook nog eens comfortabel warm, aangezien mijn herstel in november/december was was dit wel prettig 😊. Ook na mijn borstlift kreeg ik na de operatie een compressie bh van Lipoelastic aan, deze moest ik gedurende 6 weken dag en nacht dragen.

De reden dat je drukkleding, ook wel compressiekleding genaamd, moet dragen na bijvoorbeeld een buikwandcorrectie met liposuctie of een borstlift is dat dit de kans op zwellingen, blauwe plekken en littekenvorming minimaliseert. Daarnaast is het bewezen dat drukkleding een positief effect heeft op de bloedcirculatie en reduceren ze de kans op infecties en pijn.

Wil je het artikel lezen? Klik hier of op bovenstaande afbeelding.


Onderstaande compressie kleding heb ik na mijn operaties gedragen.Mijn horizontale littekens jeuken af en toe, vooral wanneer ik in de avond mijn bh heb uitgetrokken. Het litteken is dan ook wat roder dan in de ochtend. Ik had eigenlijk altijd het idee dat de jeuk en de roodheid door de rand van de bh kwamen. Tijdens de eindcontrole zei de arts dan ook dat deze littekens op een paar plekken heel licht hypertrofisch zijn, dat verklaart dan ook de meer rode kleur van het litteken en die verschrikkelijke jeuk.

Van Lipoelastic heb ik een setje siliconen pleisters thuis ontvangen en ik heb deze nu anderhalve week gebruikt en ik zie echt al verschil qua roodheid (en dan vooral in de avond) en de jeuk is zo goed als verdwenen.


LIPOELASTIC littekenverband is een transparante siliconenfolie die wordt gebruikt om het littekenweefsel te behandelen en tevens om keloïde en hypertrofische littekens te voorkomen. Het ankervormige vel is geschikt voor de behandeling van littekens op de borst, vooral na borstreconstructie en -verkleining. Nadat het siliconenvel op het litteken is aangebracht minimaliseert het de beweging van de huid. Hierdoor behoud de huid een optimaal vochtgehalte en blijft het litteken gehydrateerd wat de regeneratie bevordert.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.