"My BOOB Blog"
Nieuwe borsten van A-Z


Zes weken zijn voorbij...

11 februari 2022

De tijd die officieel staat voor het herstel van een borstlift is 6 weken, dat betekent dat je in die periode niet zwaar mag tillen, hardlopen, bovenlichaam trainen, zwemmen, baden etc. Vandaag is het precies zes weken na mijn operatie, dat zou betekenen dat ik nu weer zou mogen gaan trainen in de Crossfitbox. Ik ben hier zo aan toe, ik heb er zo’n enorme zin, ik wil zo graag weer starten. Het open wondje is sinds eergisteren helemaal dicht, dit was voor mij een voorwaarde voordat ik mijn Crossfit trainingen weer zou gaan starten. De bedoeling was om vandaag naar de box te gaan om samen met een van mijn coaches Remco in gesprek te gaan over het starten en opbouwen van mijn trainingen. Aankomende maandag was het plan om weer voor de eerste keer te gaan trainen…… Maar helaas daar was Corona weer en die gooide roet in het eten.

Karin Abbink blog blogger bbblog

Op woensdag werd ik wakker met keelpijn en hoofdpijn. Dit was een van mijn werkdagen en dat betekende dat ik weer eerst naar Emmen moest om me te laten testen voordat ik op mijn werk mag verschijnen. Op de terugweg naar Hoogeveen werd ik al gebeld dat ik positief getest ben. Ik kon dus gewoon naar huis om daar in quarantaine te gaan. Precies een jaar geleden was ik ook al aan de beurt, toen had ik ook Corona. Zwaar balen dus, maar het is niet anders en ik hou maar vast wat Remco tegen me zei: misschien beter nu dan dat je al weer 2 weken aan de bak was…. Hij heeft wel gelijk denk ik, laat ik het maar positief bekijken. Hopelijk word ik niet heel ziek en kan ik over een week wel starten met trainen.

Afgelopen zaterdag maakte ik weer een voortgangsfoto van mijn boobs, dit heb ik tot nu toe elke zaterdag na de operatie gedaan. Wanneer je deze foto's elke keer op precies dezelfde manier maakt kan je de veranderingen per week heel goed zien. Eigenlijk dacht ik elke week na het maken van die foto’s, wauw wat is het toch mooi, ik kan me niet voorstellen dat het nog mooier dan dit kan worden. Maar elke week zie ik toch weer een verandering en telkens in de positieve zin. Ik zie mijn borsten steeds meer in vorm zakken en de littekens zien er ook al prachtig uit. Ik deelde deze week de foto van 5 weken na mijn operatie met Wiebren, hij is heel tevreden met het beeld wat hij ziet. Ik had echt nog geen enkele seconde getwijfeld over het resultaat, maar toch is het fijn om zijn mening ook even te lezen.

Mijn littekens smeer ik in met Staudt litteken crème, dit heb ik ook na mijn buikwandcorrectie gebruikt en dat litteken is gewoon prachtig geworden. Of deze nu zo mooi is geworden door de crème of door de prachtige manier waarop de incisie is gemaakt in combinatie met mijn goede genezing zal altijd de vraag en een punt van discussie blijven. Ik voel momenteel dat de onderhuidse hechtingen aan het oplossen zijn, van de week smeerde ik mijn litteken in en ik voelde en hoorde (!?) zelfs twee hechtingen losgaan, dat was wel even een heel aparte gewaarwording hoor. Op de een of andere manier willen de restanten van hechtingen bij mij niet altijd helemaal oplossen, maar verlaten liever het lichaam door een weg naar buiten te zoeken. Wanneer ik weer zo’n wit puntje zie verschijnen dan is er maar een oplossing en dat is verwijderen. Soms moet er nog een knoopje doorgeknipt worden en soms kan ik het restant van de hechting er zo uittrekken.

Voor mij is het verschil van mijn borsten voor de operatie en hoe het nu is echt mega groot, terwijl een ander dit misschien niet zo goed kan zien. In de de eerste week dat ik weer aan het werk was vroeg een collega aan mij of ik ziek was geweest, ze had me namelijk gemist. Ik vertelde toen aan haar dat ik geopereerd was en een borstlift had gehad, waarop ze naar mijn borsten keek en zei: maar dat is helemaal niet te zien. Mijn hangende borsten vielen voor een ander echt niet zo op, dit komt omdat ik altijd functionele en vooral stevige bh’s droeg die de boel echt op de plek hielden. Mijn borsten zijn dan ook niet veranderd qua grootte, maar het verschil in vorm is enorm. 

Karin My boob blog bbblog borstlift

Wanneer ik aan bepaalde mensen nu mijn voor- en na foto laat zien dan zijn ze echt wel verbaast, want dat het verschil zo groot zou zijn dat hadden ze echt niet verwacht. Ik heb ondertussen ook besloten om binnenkort hier in mijn blog mijn voor- en na foto met jullie te gaan delen. Wanneer weet ik nog niet precies, maar ik ga het wel laten zien.

Deze afgelopen zes weken zijn eigenlijk toch wel weer snel voorbij gegaan en mijn herstel ging ook weer ontzettend voorspoedig. De beginnende ontsteking in mijn linkerborst in de tweede week zie ik absoluut niet als een tegenslag. Gelukkig ontdekte ik dit op tijd en hebben we snel en goed gehandeld en is er niks ernstigs gebeurd. Het stukje van de wond wat door de arts was open gemaakt is heel geleidelijk genezen, waardoor ook het litteken op die plek er heel netjes uitziet. Ik heb na de operatie totaal geen pijn gehad en voelde me eigenlijk een dag na de operatie weer heel goed en fit.

Vanaf vandaag mag ik ook weer slapen zonder mijn compressie bh en dat vind ik echt wel superfijn, want het liefst slaap ik gewoon zonder iets. Overdag mag ik ook weer andere bh’s gaan dragen, zoals bijvoorbeeld mijn nieuwe Lipoelastic PI Premium bh. Deze bh is speciaal gemaakt voor de tweede fase, dus na de herstelperiode van een borstoperatie. Mijn oude bh’s met beugel vind ik eerlijk gezegd niet meer zo heel mooi en de beugels zitten ook nu nog niet zo prettig op mijn littekens.
 
Over bh’s gesproken, ik ben wel bang dat ik er een verslaving bij ga krijgen hoor. Ik wilde eerder nooit wat weten van bh’s met bijvoorbeeld kant, want voor mij moest een bh vooral zwart, functioneel, stevig en onopvallend zijn. Ik droeg ze niet voor de mooiigheid, maar voor hun “op de plek houden” functie. Lingeriezaken liep ik meestal snel voorbij en wanneer ik aan een nieuwe bh toe was dan kocht ik het liefst dezelfde als degene die ik had, want dan hoefde ik maar niet te passen. Nu wil ik eigenlijk alle lingeriewinkels wel in en ik struin het hele internet af naar de mooiste bh’s en dan toch wel het liefst zwart maar vooral met kant, want nu mogen mijn bh’s wel mooi en sexy zijn. Dit gaat nog wat worden hoor…..

Liefs KarinReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.