"My BOOB Blog"
Nieuwe borsten van A-Z


Happy first B(OOB) Day!

31 december 2022

En dan ben ik vandaag gewoon een jaar verder met mijn nieuwe boobs, ik kan me toch echt niet meer voorstellen hoe die oude “hangtieten” van mij eruit zagen. Ja natuurlijk heb ik de foto’s nog, maar hoe het daadwerkelijk was, zat of beter gezegd hing, dat is allang uit mijn geheugen gedelete. Bizar hoe snel die twee nieuwe boobs wenden, alsof ik nooit anders had gehad. Vanaf een dag of twee voor de kerst merk ik dat het filmpje van een jaar geleden weer begint af te spelen. Ik lees mijn BOOB blog nog eens door, ik bekijk de verhalen en lees de berichten van die periode op mijn Instagram, maar eigenlijk hoef ik dit helemaal niet te doen, want deze herinneringen zitten tot in de details in mijn gedachten. Het is gek, want dit jaar spelen er twee filmpjes tegelijk af.

Drie jaar geleden begon ik aan de laatste week van mijn herstelperiode van mijn buikwandcorrectie en een jaar geleden was dit de laatste week met de voorbereidingen voor mijn borstlift. Toch merk ik nu gelukkig wel dat ik er minder geëmotioneerd door ben dan mijn eerste Belly "verjaardagen", gelukkig maar. Wanneer ik dit typ is het nog geen 31 december hoor, deze dag komt er dus nog aan en wie weet wat deze emodoos dan gaat doen. Ik ga het zien, ik ga het beleven en ik laat het gewoon gebeuren als de emoties er toch zullen zijn.

Ik denk deze dagen veel terug aan beide periodes. Wat was het drie jaar geleden prachtig, wat had ik een bijzonder goede herstelperiode van mijn buikwandcorrectie gehad. Geen gekkigheden, geen complicaties, ik voelde me waanzinnig goed en er was een prachtig resultaat behaald, mooier had ik echt niet durven dromen. En wat was het vorig jaar een rare periode, Nederland was in lockdown door Corona, ziekenhuizen lagen vol met zieke mensen, operaties die uitgesteld werden. Ik kon niet sporten, restaurants, winkels en scholen waren gesloten, Thomas en Floor hadden weer online les en waren veel thuis. Maarten moest op de dag voor kerst nog terug vliegen vanuit Finland, en dat was toch ook weer spannend of hij voor de feestdagen en mijn operatie op tijd thuis zou zijn. Zelf moest ik nog twee dagen werken en was druk met alle voorbereidingen voor de operatie., want ja alles moest toch wel spik en span zijn voor die tijd.

Ik mocht me op 31 december vroeg in de morgen melden bij de Velthuis Kliniek in Velp, ik was de eerste op het OK programma van die dag. De operatie verliep heel voorspoedig en nadat ik weer een beetje bijgekomen was van de narcose (duurde wel even…) mocht ik weer richting huis. Ik kan niet anders dan terugdenken aan een ontzettend toffe dag, het was zoals altijd gezellig in de kliniek, ik voelde me goed, een grote wens was uitgekomen en ik was gewoon onwijs happy. Dit was absoluut mijn allerbeste oud en nieuw ooit! Ik lag die avond lekker op de bank als een soort Lolo Ferrari met wat paracetamol, een oliebol, Netflix en geen verdere verplichtingen! Ik denk niet dat een jaarwisseling ooit nog beter gaat worden als die van afgelopen jaar dat kan gewoon niet.

Een jaar is dus gewoon voorbij, 2022 begon voor mij zo mooi, ik had (op een kleine tegenslag na) wederom een goed herstel en ik was zo blij met mijn nieuwe boobs, eindelijk klopte mijn spiegelbeeld en ik was zo trots. Bikini’s en lingerie kopen was nu zoveel leuker en ik werd er ook nog eens steengoed in….. En dan heb ik het nog niet eens over het dragen ervan, want dit is voor mij nu gewoon volop genieten. De wereld kwam weer meer in beweging, we werden steeds meer "vrijgelaten" en gingen gelukkig weer terug naar ons "normale" leven.

Ondanks al het moois dat ik meemaakte volgde er na mijn herstel van mijn borstlift een periode waarin ik me een stuk minder goed voelde. Ik had veel zorgen en stress en dit in combinatie met die vreselijke hormonen die op de hobbel waren, was niet echt goed voor mij en mijn mood. Ik voelde me op een gegeven moment zelfs fysiek niet meer goed en toen ik dat punt had bereikt wist ik dat er iets moest veranderen. Gelukkig had ik de kracht om te zoeken naar oplossingen en maakte ik belangrijke keuzes. Ik nam afscheid van bepaalde personen en van de werkplek waar ik niet gelukkig was en ook nooit meer zou kunnen worden.

Ik merk nu dat ik toen de juiste beslissingen heb genomen door voor mezelf te kiezen. Ik mag wel trots en vrolijk zijn, ik mag gewoon stralen en mezelf zijn. Ik weet nu dat het allemaal ook heel anders kan en dat er mensen zijn die me waarderen om wat ik doe en wie en wat ik ben. Ik voel me dan ook alweer een aantal maanden een stuk beter in mijn velletje zitten. Mijn zelfvertrouwen heeft in het begin van het jaar echt een flinke deuk opgelopen en hier loop ik af en toe nog tegenaan, dan komt de onzekerheid en twijfel weer even om de hoek kijken. Ik moet bepaalde nare gebeurtenissen een plekje geven en dan toch nog iets meer vertrouwen krijgen in mijn zijn en kunnen. Ik weet dat dit ook wel weer goed komt, het kost alleen even wat tijd….

Nog 69 dagen tot de correctie van het horizontale litteken van mijn linkerborst, ik heb er zin in! Ik zie deze ingreep ook gewoon weer als iets positiefs en moois! Sinds ik weet dat mijn litteken echt gecorrigeerd gaat worden ben ik een stuk minder gefocust op dat minder mooie gedeelte onder mijn borst. Ik zie nu echt alleen nog maar het mooie. Tijdens het consult op 11 november zei de arts dat deze correctie misschien nog wel eens gunstig zou kunnen zijn voor de vorm van de borst. Er zit verschil tussen links en rechts, links “hangt” net iets meer dan rechts. Verschil in borsten is iets wat heel normaal is, want er zijn maar weinig vrouwen op deze aarde die van nature twee precies dezelfde borsten hebben. Weet je nog dat ik afgelopen zomer schreef dat mijn linkerborst op dat moment toch niet slaagde voor de potloodtest, dat het potlood nog steeds bleef hangen? Misschien is dit straks dan echt verleden tijd, ik heb goede hoop hoor. Wanneer ik onder de douche of voor de spiegel sta bedenk ik hoe Wiebren me liet zien wat hij ongeveer aan litteken/huid gaat weghalen en wat dat dan gaat doen met de borst. Ik ben nu al gewoon blij….. en dan moet er nog gesneden worden he.

Het enige waar ik toch ietsje tegenop zie is de lokale verdoving, het verdovingsmiddel dat ze gebruiken op de OK wordt ook door tandartsen gebruikt en ik heb al een aantal keer meegemaakt dat ik amper tot niet reageerde op deze middelen. Dit gebeurde niet alleen bij de tandarts, maar ook tijdens de eerste nacorrectie van mijn heupen na mijn buikwandcorrectie. Nadat de verdoving op de bewuste plek ingespoten was en Wiebren begon te snijden heb ik dit gevoeld en natuurlijk ook aangegeven. Na een extra dosis ging het wel goed, maar wat ik gevoeld heb zit wel in mijn hoofd. Straks is de incisie groter, wordt er meer huid verwijderd en zijn mijn ogen ook nog eens aan de beurt. Ik heb dit natuurlijk ook weer het tijdens het consult al aangegeven en besproken, ze weten ervan en er zijn ook echt nog andere opties. Ik zal het zeker weten op 10 maart nog wel even voor alle zekerheid benoemen.

Ik ben altijd heel open over mijn buikwandcorrectie en mijn borstlift geweest naar iedereen, ik merk dat ik dit niet zo ben over mijn ooglidcorrectie die eraan komt. Ik heb het hier op mijn blog wel beschreven en ik heb er al wel iets over gedeeld op mijn Instagram, maar ik vertel het bijna aan niemand. Bekenden vertel ik wel dat mijn litteken wordt gecorrigeerd, maar dat ik dan gelijk mijn ogen laat aanpakken laat ik meestal achterwege. En dat doe ik puur om de reden dat ik geen zin heb in bepaalde opmerkingen en oordelen. Dat ik nu deze ingreep laat doen is wederom een weloverwogen keuze van mij en aan de mening van een ander heb ik geen drol. Misschien hebben ze het ondertussen wel ergens gelezen en anders zien ze het straks vanzelf wel een keer.....

Vandaag ga ik mijn eerste B(OOB) verjaardag vieren met wijn, oliebollen, lieve vrienden en vuurwerk! Ow ja en ondertussen gaan we dan ook nog even gewoon naar het nieuwe jaar!

Ik wens iedereen veel geluk, liefde en gezondheid toe in 2023!
Blijf jezelf en wees trots, leef je eigen leven en maak je dromen waar, wees lief voor jezelf en voor anderen, geniet en vergeet vooral niet te shinen! 

Tot snel, veel liefs
Karin xxxReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.