"My BELLY Blog"
Nieuwe Buik van A-Z


Vroeger & Afvallen

Karin Abbink blog blogger

6 April 2021

Ik weet eigenlijk niet anders dan dat ik altijd zwaarder was dan anderen, in mijn ogen was ik altijd de dikste en de breedste van iedereen. Ik kom uit een familie waarin eigenlijk iedereen stevig gebouwd is. Als kind en tiener deed ik aan wedstrijdzwemmen, gym, surfen, tennis, (step)aerobics en toen ik wat ouder was zat ik graag op een spinningbike en liep ik hard, momenteel Crossfit ik alweer een aantal jaar. Sport was altijd al belangrijk in mijn leven.

Naast sporten was voeding ook heel belangrijk. Vanaf mijn tienerjaren was ik ook altijd wel bezig met voeding en een of ander dieet. Dit vaak samen met mijn ouders. De aanleiding hiervan was dat mijn vader op 41 jarige leeftijd getroffen werd door een hartinfarct en een bypass operatie moest ondergaan. Mijn ouders waren beiden ook erg sportief en dachten dat ze een gezonde leefstijl hadden, maar qua voeding moest er toch het een en ander veranderen. Dus vanaf mijn 14e werd er wel goed op voeding gelet.

In 1993 ging ik samenwonen met Maarten en in 1999 trouwden we. Op dat moment was ik 4 kilo lichter als wat ik op dit moment weeg. Nadat mijn kinderen geboren waren in 2001 en 2004 ging het qua voeding mis bij mij. Ik had tot 2 keer toe een mega grote zwangerschapsbuik gehad, mijn buik was helemaal uitgerekt en lelijk geworden. Na de geboorte van mijn oudste was ik gestopt met werken, ik bleef volledig thuis. Mede door het werk van Maarten, hij is zeevarend, lukte het me niet om te gaan sporten. Ik groeide en groeide …. Afvallen lukte ook niet meer en ik stopte mezelf weg.

Tot het moment dat ik in 2010, ik was 37 jaar, op mijn zwaarste was, toen ging er een knop om. Met een crashdieet viel ik 30 kg af. Dit was echt een tijdelijk iets, in de jaren erna kwam ik toch weer 20 kg aan. Afvallen op alleen shakes en repen heeft geen langdurig effect. Je moet je levensstijl omgooien. En dit deed ik vanaf dat ik begon met Crossfit in 2015 en begon ik met het tracken van mijn voeding. Hierdoor viel ik af, werd steeds fitter en sterker. 

Door de veranderde levensstijl en Crossfit viel ik af en veranderde mijn lijf, maar die vreselijke buik die bleef. Ik zal nooit superslank worden, zo ben ik niet gebouwd, maar door die buik bleef ik mezelf altijd vreselijk dik vinden. Tevens had mijn buik een gekke deuk, dit kwam door een verkleefd litteken na een appendix operatie met complicaties toen ik 17 was. Als ik al een keer op een foto stond ging mijn eerste blik naar mijn middel en dan was de foto al geheel mislukt, ongeacht hoe ik er verder op stond. Door die buik had ik een ontzettend groot negatief zelfbeeld. Ik heb dit toch jaren weten te verbloemen voor de buitenwereld, niemand wist eigenlijk hoe ik erover dacht. Een grote schaamte.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.