"My BOOB Blog"
Nieuwe borsten van A-Z


Ik blijf mezelf!

29 April 2022

Een tijdje geleden schreef ik dat ik hier op mijn blog het resultaat van mijn borstlift met jullie zou gaan delen, dat ga ik ook echt nog doen, alleen nu nog niet. Het resultaat is al wel op de site van Velthuis Kliniek te bewonderen, deze foto’s zijn 13 weken na de operatie gemaakt tijdens de nacontrole bij de plastisch chirurg. Ik zie de vorm van mijn borsten nog steeds kleine beetjes veranderen, en ze worden met de week steeds mooier. Ik wacht dus toch nog een paar weken om het verschil met mijn situatie van voor de operatie aan jullie te laten zien. Ik ben ondertussen toch wel nieuwsgierig hoe lang de veranderingen nog door blijven gaan. En dan te bedenken dat ik op de dag van de operatie eigenlijk al helemaal blij en gelukkig was met mijn nieuwe boobs, ik vond ze toen al zo prachtig.

Ondertussen draag ik de Lipoelastic siliconen pleisters alweer 3 weken en mijn verticale littekens zijn al een stuk rustiger geworden en de jeuk is gelukkig compleet verdwenen. Het verticale litteken van mijn linkerborst is nog wel ietsje onrustiger dan die van de rechterborst, waarschijnlijk komt dit omdat hier de wond door de beginnende ontsteking een stukje geopend is door de arts en nu dus theoretisch gezien een beetje achterloopt in de genezing. De verticale littekens en de littekens rond de tepelhof zijn mooie dunne streepjes en deze zijn ook al redelijk licht van kleur. Ze zien er gewoon al waanzinnig mooi uit na 17 weken. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze over een tijdje net zo mooi zijn als het litteken op mijn buik.

De vorige keer liet ik al even vallen dat ik de laatste tijd het gevoel heb dat ik niet helemaal mezelf kan zijn en me niet meer helemaal durf te uiten zoals ik ben. De meningen en het gedrag van andere mensen maakt me weer wat onzeker, hierdoor komen oude gevoelens en gewoontes naar boven en dat is niet goed. Tijdens een fijn gesprek met mijn coach Mariska hebben we gekeken naar de triggers die me dat gevoel geven en wat ik hiermee zou moeten of zou kunnen doen. Ik ben weer een stuk wijzer geworden door alle tips en trucs die ik van haar gekregen heb. Ik mag gewoon mezelf zijn en accepteert een ander dit niet dan is dat gewoon jammer. En eigenlijk wist ik dit natuurlijk ook wel, nu maar eens een keer proberen om deze wijsheid te onthouden.

Borstlift ankermethode velthuis kliniek Wiebren van den Berg plastische chirurgie

Ik ben altijd heel open en eerlijk over mijn gevoelens, ervaringen en belevenissen en ik vind het fijn om hierover te schrijven. Mijn onderwerpen, teksten en woorden kies ik heel bewust en denk er ook goed over na of dit dan ook daadwerkelijk ga delen. Ik vind het belangrijk om te laten zien wie ik echt ben en alles wat ik dan ook schrijf komt uit mijn hart en is eerlijk en oprecht. Een mooi compliment kreeg ik afgelopen week van Maris, zij zei tegen mij “Wanneer ik jouw teksten lees dan lees ik echt puur Karin, jij schrijft precies zoals jij bent”. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat mijn teksten kloppen, niet alleen voor mezelf maar zeker ook voor de personen die ik betrek in mijn verhalen. Ik laat mijn teksten dan ook eerst lezen aan diegenen en na goedkeuring deel ik  de update van mijn blog pas op mijn social media. 

Een lifechanging beslissing neem ik nooit zomaar, ik denk er veel over na, praat met de mensen die het ook aan gaat, lees me in, overweeg de voor- en nadelen en maak ik in gedachten de stap al meerdere keren voordat ik de beslissing definitief neem. Dat deed ik ook toen ik twee keer besloot om in mijn gezonde lijf te laten snijden, want de keuze voor plastische chirurgie neem je echt niet zomaar. 

Borstlift ankermethode velthuis kliniek Wiebren van den Berg plastische chirurgie

Voordat ik mijn wens van een buikwandcorrectie met Maarten deelde was ik al tijden bezig geweest met mijn research, ik wist precies hoe een operatie uitgevoerd werd, wat de mogelijke complicaties waren, hoe lang een herstel duurde, welke klinieken goed aangeschreven waren en welke artsen in Nederland de mooiste resultaten hadden en ga zo maar door. Natuurlijk was de wens om van die verschrikkelijk buik af te komen voor hem geen grote verrassing, want hij kende mijn struggles hiermee heel goed. Ik had al zo vaak gezegd dat hij wel een mes mocht pakken om deze eraf te halen. Voor anderen was het dan weer wel een verrassing, het begrip was er zeker en de reacties waren over het algemeen goed.

Na mijn buikwandcorrectie heb ik redelijk vaak hardop gezegd dat ik heel graag mijn borsten zou willen laten liften. Zelf wist ik allang dat ik deze operatie ooit zou ondergaan alleen was de vraag nog wanneer. De definitieve beslissing om me te laten opereren ging een stukje makkelijker dan bij mijn buikwandcorrectie, want ik wist precies wat ik wilde en ik had natuurlijk al wat ervaring met plastische chirurgie. Ik hoefde dit keer geen groot onderzoek te doen, ik heb me natuurlijk wel verdiept in de diverse borstlift methodes, mogelijke complicaties en het herstel na de operatie. Dat plastisch chirurg Wiebren van den Berg de operatie zou uitvoeren en dat ik dan ook naar Velthuis Kliniek terug zou gaan was voor mij allang bekend, daar heb ik nooit een seconde over getwijfeld. Dit keer merkte ik dat de reacties anders waren, er was echt minder begrip dan bij mijn buikwandcorrectie. Geen probleem, want ik maakte deze keuze niet voor een ander maar alleen voor mezelf.

Een paar weken geleden nam ik wederom een belangrijke beslissing en dit keer wat betreft mijn werk. Ik wil wat anders gaan doen, een andere functie of misschien ga ik nog wel starten met een opleiding. De reacties op dit nieuws waren heel verschillend en een aantal waren negatief en dat deed me pijn. Ik was open en eerlijk, ik probeer mijn hart te gaan volgen en ik wil vooral het beste uit mezelf kunnen halen, waarom moet en kan een ander daar dan negatief over zijn? Van een vriendin kreeg ik gelukkig wel een toffe reactie, ze zei “Dit is weer typisch Karin, die kiest voor haar geluk”. Zo kan het dus ook! Wanneer iets niet meer goed voelt dan ben ik toch echt de enige die daar wat aan kan veranderen. Ik heb geen idee hoe alles gaat lopen, het is allemaal nog heel onzeker en daardoor ook best wel heel spannend. De woorden “Als jij een doel hebt dan ga je deze hoe dan ook halen” die een vriend ooit tegen mij zei hou ik in mijn achterhoofd en ik hoop dat me dit ook gaat lukken.

Hoe goed ik over mijn teksten en beslissingen nadenk, hoe vreselijk impulsief ik kan zijn in het dagelijks leven. Voor ik het weet heb ik weer ergens een reactie op gegeven of een vraag gesteld waarvan ik later denk ik “Ooow damn Kaatje wat heb je nu weer gezegd of gedaan?”. Vaak gebeurt dit in mijn enthousiasme waardoor ik al gereageerd heb zonder na te denken. Ik klets graag en lach veel, ik ben een open boek en deel dus van alles, mijn hoofd spreekt boekdelen, ik ben redelijk sarcastisch en heb een gezonde dosis zelfspot, hierdoor flap ik er van alles uit en dus soms ook wel eens iets onverstandigs. Een ding weet ik wel, als ik dat doe dan ben ik echt mezelf….. En zo wil ik graag blijven!

Nog een paar weekjes en dan hebben we vakantie. We gaan zeilen in Griekenland en er is niks fijners dan je vrij te voelen op het water en te gaan waar de wind je brengt. Hopelijk is de temperatuur dan zo aangenaam dat ik lekker de hele dag in mijn bikini kan vertoeven. Ik heb altijd bikini’s gedragen, hoe zwaar ik ook was, een dikke bruine buik vind ik persoonlijk nog altijd veel mooier dan een dikke witte buik. Een nadeel was dat ik wel altijd mijn bikinibroekje kwijt was wanneer ik gebukt had of uit het water kwam, dan zat deze altijd verstopt onder de flap van mijn buik. Nu is dat gelukkig zo anders, alle modellen broekjes kan ik dragen zonder dat ik ze nog kwijt raak. En na mijn borstlift is de keuze van bikinitopjes ook zoveel groter.

Dit betekende natuurlijk wel weer dat ik flink aan het shoppen ben geweest…… een buikwandcorrectie en een borstlift kosten echt wel heeeeeel veel geld 😊 

Dikke X KarinReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.