"My BELLY Blog"
Nieuwe Buik van A-Z


Q&A Time met Wiebren van den Berg

Q&A Buikwandcorrectie en borstlift door Wiebren van den Berg en Karin Abbink

20 December 2021

Het is alweer een week geleden dat ik begon met het delen van de vragen en antwoorden die ik binnen had gekregen voor de Q&A buikwandcorrectie en borstlift die ik had georganiseerd met plastisch chirurg Wiebren van den Berg. Samen hadden we eerst alle vragen beantwoord en daarna ben ik drie avonden bezig geweest om de vragen en antwoorden via de stories van mijn IG te delen. Ik besloot om alle vragen te gaan delen, want de vragen waren goed en de antwoorden waren duidelijk en verhelderend.

Een week of drie geleden stelde ik zelf een simpele vraag in een Facebookgroep voor borstvergrotingen, verkleiningen en borstlifts, als antwoord kreeg ik in no time 6 verschillende complicaties te lezen. Ik wilde toen eigenlijk alleen maar weten wanneer je weer zou mogen fietsen na de operatie, maar ik kreeg de meest ernstige dingen te lezen. Achteraf had ik de informatie over wanneer je weer zou mogen fietsen gewoon kunnen lezen in de papieren die ik van Velthuis Kliniek had meegekregen, maar ik had er even overheen gekeken.

Ik dacht op het moment dat ik die antwoorden in die Facebookgroep las echt wat overkomt me nou dan weer? Maar eigenlijk is het nooit anders geweest, want toen ik iets meer dan drie jaar geleden begon aan “mijn huiswerk” voor mijn buikwandcorrectie viel het me al op dat de meeste verhalen die ik las gingen over van alles wat er mis kon gaan, heel af en toe las ik een positief verhaal. Dat vond ik zo jammer, maar het heeft mij niet weerhouden om me te laten opereren.

Wanneer je je aan het oriënteren of aan het voorbereiden bent op je buikwandcorrectie of zoals ik nu op mijn borstlift dan is het niet leuk om alleen maar de slechte scenario’s te lezen. Ik kan me voorstellen dat dit afschrikt en misschien wel bang maakt. En natuurlijk moet je er altijd rekening mee houden dat er complicaties kunnen optreden. Als het goed is heeft de plastisch chirurg je bij het consult hier ook op gewezen en kan je dit allemaal teruglezen in de informatie die je hebt meegekregen of op de website van de kliniek of het ziekenhuis.

Ik lees nog steeds mee in bepaalde groepen en af en toe reageer ik ergens op. En wat me dan ook echt opvalt bij bepaalde vragen over (normale) bijkomende zaken en zelfs over complicaties, dat er wel tig verschillende antwoorden met oplossingen worden gegeven en iedereen vindt zijn of haar advies het beste. Hoe weet je dan wat je moet gaan doen of wat het beste is? Mijn idee is dan toch altijd: neem contact op met je plastisch chirurg of kliniek!

Ik besloot eind maart 2021 om mijn positieve verhaal over mijn buikwandcorrectie te gaan schrijven en ik ben het uiteindelijk ook hier te gaan delen voor wie het wilde lezen. Tot op de dag van vandaag vind ik het echt bizar hoeveel mensen mijn verhaal gelezen hebben. Geregeld krijg ik bericht dat dames zo blij zijn dat ik mijn verhaal gedeeld heb en dat ze er veel informatie voor, tijdens en na hun operatie uit kunnen halen. Toch bedacht ik me, zeker na mijn vraag over het fietsen, dat ik nog wel meer informatie zou kunnen delen op mijn IG en zo ontstond mijn idee om weer een Q&A te organiseren.


De Q&A werd een groot succes mede dankzij de medewerking van plastisch chirurg Wiebren van den Berg. Het was een hele klus, maar ik vond het ontzettend leuk en heel leerzaam om te doen. Op deze manier is er nu een heel pakket aan informatie over een buikwandcorrectie ontstaan op mijn IG. Alle vragen en antwoorden zijn terug te vinden in mijn hoogtepunten onder “Q&A met Wiebren”. Heb je verder nog vragen voor me, je mag me gerust een DM sturen, als ik tijd heb dan kan ik proberen te antwoorden.

Q&A Buikwandcorrectie en borstlift door Wiebren van den Berg en Karin Abbink

Instagram Post 16‑12‑2021:
“Wat ik nog wel even kwijt wil is dat je je wel moet realiseren dat geen enkel persoon, operatie, plastisch chirurg, herstel of situatie hetzelfde is. Ervaringen kunnen anders zijn en adviezen kunnen verschillen. Mijn idee is dat je bij twijfel of vragen over bijvoorbeeld je operatie of herstel altijd terug moet gaan naar de arts die jou geopereerd heeft, want hij/zij weet namelijk precies wat er gedaan is. Het herstel en de uiteindelijke resultaten zijn afhankelijk van zoveel verschillende factoren, vergelijk jezelf niet met een ander, heb geduld, luister goed naar je lichaam en blijf vooral realistisch”.

Liefs Ka!

Alle vragen en antwoorden kan je hier op de site rustig terug lezen.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.