"My BELLY Blog"
Nieuwe Buik van A-Z


Trots & Mindchange

Ondertussen werd ik zelf alleen maar blijer en gelukkiger met mijn buik en lijf, ik keek met een tevreden blik in de spiegel.. Ik trainde consequent bij de Crossfitbox, ik viel nog een aantal kilo meer af en zag mijn buikspieren een beetje tevoorschijn komen. Eindelijk beviel het mij wat ik zag in de spiegel. Ik was echt blij met wat ik had bereikt had en straalde dit ook uit. Tenminste dat hoorde ik van de mensen om mee heen.

Alleen dat ik zo trots op mezelf was dat mochten anderen eigenlijk niet echt weten. Ik wilde nu wel op een foto en durfde deze dan ook wel te delen op social media, maar ik was doodsbang voor de reacties van andere mensen. Kreeg ik een compliment dan wist ik niet heel goed hier mee om te gaan, kreeg ik commentaar dan was ik compleet van slag. Mijn oude onzekere gevoelens over mezelf zaten toch nog ergens in mij. Op een gegeven moment kon ik dit niet meer volhouden en brak ik compleet. Toen besloot ik hulp te gaan zoeken bij een coach.

Samen met coach Mariska gingen we op zoek naar de reden van mijn onzekerheid en waarom ik mijn trots niet durfde te laten zien. Waarom ik zo bang was voor het oordeel van anderen. Maris kent me door en door, zij is al vanaf mijn 12e een heel dierbare vriendin van mij. Na de eerste sessie werd me een heleboel duidelijk over mezelf, maar ook over de mensen om me heen en hun oordelen. Ik ben met de verschillende tips van Maris aan het werk gegaan, heb verschillende stappen moeten nemen en keuzes moeten maken, sommige waren minder leuk, maar wel beter voor mezelf. Het werd nu echt tijd om mezelf op nummer 1 te zetten en dat deed ik. Ik kan nu ook echt oprecht TROTS op mezelf zijn !!

Ik merkte in de loop van de tijd dat ik het steeds fijner begon te vinden om alles op te gaan schrijven wat me bezighoud, dit doe ik dus ook gewoon. Ik durf mezelf nu te laten zien en mijn gevoelens te uiten, ongeacht wat een ander er van vindt. Heb je ergens moeite mee, jammer dan dat is jouw probleem, niet de mijne. Ok soms trek ik me sommige dingen nog wel aan, maar dat lijkt me ook wel menselijk.

Meer weten over de coaching en de praktijk van Mariska, check haar website Inside Out.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.