"My BOOB Blog"
Nieuwe borsten van A-Z


Showtime!

17 mei 2022

Ondertussen zijn er 19.5 week, dus 137 dagen voorbij gegaan na mijn borstlift op 31 december, het is gewoon bizar hoe snel die weken voorbij zijn gegaan. Ik schreef het al veel vaker het is gewoon wonderbaarlijk hoe mooi het resultaat geworden is. Dat mijn hangende borsten zo ontzettend mooi konden worden dat had ik echt nooit verwacht. Vrijdag heb ik weer eens foto’s laten maken door dochterlief en ik ben zo trots op het resultaat. Ik showde ze die dag even aan een van mijn bellyfriends en haar reactie is tof “Wat ‘n jetsers he!” typt ze na het zien van de foto. Grappig eigenlijk hoeveel verschillende namen je kan bedenken voor borsten, maar “jetsers” is ondertussen wel een van mijn favoriete benamingen geworden voor mijn boobs.

Ik krijg soms berichtjes van dames waarin ze schrijven dat ze het fijn vinden dat ik mijn verhalen over mijn buikwandcorrectie en mijn borstlift zo open deel en dat ze mede hierdoor de stap voor een buikwandcorrectie of een borstlift hebben durven maken. Ik ben ondertussen met best veel dames in contact gekomen die een soortgelijk verhaal en dezelfde wens hebben als wat ik had. We chatten dan een periode geregeld met elkaar en het gaat dan natuurlijk vooral over de keuze van arts, het consult, de voorbereidingen, de operaties, het herstel en de behaalde resultaten. Ik beantwoord hun vragen wanneer ik dat kan, leef tijdens hun traject met ze mee en ik kan vooral heel blij worden wanneer ze tevreden zijn met hun resultaat. Maar ook op de momenten dat het minder gaat dan probeer ik er te zijn voor ze. Ik hou dan wel altijd mijn eigen woorden die ik ooit schreef nadat ik de Q&A met Wiebren van den Berg online had gezet in mijn hoofd en dat zijn de volgende:

Karin Abbink blog blogger

“Wat ik nog wel even kwijt wil is dat je je wel moet realiseren dat geen enkel persoon, operatie, plastisch chirurg, herstel of situatie hetzelfde is. Ervaringen kunnen anders zijn en adviezen kunnen verschillen. Mijn idee is dat je bij twijfel of vragen over bijvoorbeeld je operatie of herstel altijd terug moet gaan naar de arts die jou geopereerd heeft, want hij/zij weet namelijk precies wat er gedaan is. Het herstel en de uiteindelijke resultaten zijn afhankelijk van zoveel verschillende factoren, vergelijk jezelf niet met een ander, heb geduld, luister goed naar je lichaam en blijf vooral realistisch”.

Sommige contacten blijven en zo zijn er al een aantal bijzondere online vriendschappen ontstaan, andere contacten verwateren en dat is ook geen enkel probleem. Alles vind ik goed, want ik ben alleen maar blij dat ik deze dames toch een beetje heb kunnen bijstaan in hun traject. Het geeft mij een goed gevoel dat ik er voor iemand kon zijn op de momenten dat diegene advies, steun of gewoon een kletspraatje nodig had.

Het is echt niet zo dat iedereen met wie ik contact heb patiënt is van de plastisch chirurg die mij geopereerd heeft. Gewoon elke andere plastisch chirurg in Nederland, België en Turkije kan hun arts zijn, voor mij maakt dat geen enkel verschil. Als diegene maar een goed gevoel heeft bij de arts die gaat opereren, dat is gewoon het allerbelangrijkste. Ik lees en hoor op deze manier wel heel veel verschillende ervaringen en adviezen en zie hierdoor dus ook heel veel resultaten, iets wat ik allemaal gewoon interessant en vooral leerzaam vind.

Ondertussen zijn er ook al wel meerdere dames bij Wiebren op consult geweest en een aantal van hun zijn ook al door hem geopereerd of worden binnenkort nog door hem geopereerd. Sommigen namen deze stap na het lezen van mijn verhaal en het zien van mijn resultaat (het zijn dan vooral buiken) en dat vind ik wel tof. Ik heb altijd geprobeerd om mijn verhaal zo open en eerlijk mogelijk te schrijven, het is mijn ervaring, mijn gevoel en ik maak het niet mooier dan het was/is. Het is voor mij dan toch elke keer wel heel fijn om te merken dat hun ervaringen en gevoel overeen komen met wat ik ervaren en beschreven heb. Want ik kan namelijk wel zeggen en schrijven dat alles zo fijn en goed geregeld is bij Velthuis Kliniek in Velp, de arts en de rest van het team van de kliniek moeten het doen.

Ter info: Ik heb mijn verhaal geschreven en gedeeld uit eigen initiatief en ik doe dit geheel belangeloos, ik vind het gewoon fijn om hierover te schrijven en mijn goede ervaringen te delen met een ieder die het maar lezen wil.

Crossfit borstlift plastische chirurgie

De afgelopen 4 weken heb ik mijn crossfit op een iets lager pitje moeten zetten, ik was niet  fit. Het begon met darmproblemen, ik ga maar niet verder op de details in is namelijk niet interessant, toen dit uiteindelijk over was werd ik echt heel erg verkouden. Een aantal onderzoeken heb ik voor de zekerheid gehad bij de huisarts, gelukkig was er niks geks aan de hand.  Mijn energie was compleet verdwenen en ik sliep voor mijn doen echt belachelijk veel. Ik heb in die weken wel geprobeerd om een beetje te trainen, maar ik moest na een training een aantal dagen bijtanken. Heel irritant en totaal niks voor mij. Nu heb ik eindelijk het gevoel dat het beter gaat, mijn energie is weer terug en het trainen voelt gelukkig ook weer beter.

Ik heb besloten dat het nu dan eindelijk het moment is om het resultaat van mijn borstlift door drs. Wiebren van den Berg hier op mijn blog te gaan delen. Ik kies er wel voor om de gecensureerde foto’s te delen, gewoon voor mijn eigen gevoel en ook voor “mijn veiligheid”. De ongecensureerde versies krijgen nog steeds maar een bepaald aantal mensen te zien. Na mijn problemen met Instagram om mijn “ondeugende foto” die ik had gepost ben ik echt wel een beetje voorzichtiger geworden. Ik ervaar daar nog steeds dat mijn account een aantal beperkingen heeft, ik baal daarvan en ik vind het echt jammer. Ik wil anderen alleen maar proberen te motiveren en inspireren met de berichten en foto’s die ik post op mijn profiel.

Volgende week ga ik op vakantie, twee weken gaan we naar Griekenland en de zon schijnt daar al volop, Ik zal mijn littekens dan ook zeer goed beschermen en verzorgen. Ik ben hier altijd heel voorzichtig mee en ik zal ze nu dus niet blootstellen aan de UV-stralen, ik draag dus gewoon een bikinitopje (en broekje natuurlijk ook…) en smeer de littekens in met Factor 50.  Ik bedacht me dat als ik dan na mijn vakantie de foto’s zou gaan maken dat dat minder mooi zou zijn met van die half witte half bruine boobs.

Borstlift ankermethode velthuis kliniek Wiebren van den Berg plastische chirurgie Karin Abbink

Op deze foto’s zie je de dat Wiebren voor de operatie mijn borsten aan het aftekenen is, uiteindelijk had ik dus een heel patroon op mijn bovenlichaam getekend en kan je zien wat er qua huid bij de operatie verwijderd is. Ik heb later nog nagevraagd hoeveel dit ongeveer zou zijn geweest en hij schatte dat dit ongeveer 10 gram per borst is geweest. Wil je nog eens lezen hoe een borstlift uitgevoerd wordt? Klik dan even hier.

Wiebren van de Berg Karin Abbink resultaat voor en na foto's borstlift Wiebren van den Berg Velthuis Kliniek mastopexie showtime velthuiskliniek

En dan het resultaat van mijn borstlift. Zoals je kan zien is het echt een gigantisch verschil met mijn voorsituatie, velen hebben dit nooit gezien en zeer zeker niet geweten.  Als ik nu zelf naar de foto’s van voor de operatie kijk kan ik me gewoon niet meer voorstellen dat die borsten de mijne waren, ik ben zo snel aan mijn nieuwe prachtige boobs gewend geraakt. Ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaakt en vooral ook de mogelijkheid had om mijn borsten te laten liften. De littekens genezen prachtig, de jeuk die ik eerder beschreef is totaal verdwenen en de roodheid is al zoveel minder als een paar weken geleden, dit komt dus ook helemaal goed. Daar heb ik echt alle vertrouwen in.

Na mijn afvallen en mijn buikwandcorrectie was ik al zo happy met mijn spiegelbeeld, maar nu ben ik echt nog zoveel blijer met wat ik in die spiegel zie. Ik hoef me absoluut niet meer te verstoppen, ik mag mezelf laten zien en dat doe ik dan ook met alle plezier. Zo fijn om te merken wat het afvallen en mijn beide operaties met mijn gevoel, mijn zelfvertrouwen en mijn uitstraling hebben gedaan. En ik kan dan ook niks anders dan gewoon oprecht TROTS zijn op mijn verhaal, mijn reis, mijn lijf en mezelf!

Tot snel,

heel veel liefs en knuffels Karin.

Karin Abbink blog blogger
Voor en na foto buikwandcorrecte door Wiebren van den Berg Velthuis Kliniek Velp

Dan toch nog ook een keer mijn voor en na foto's van mijn buik, mijn hele verhaal over mijn buikwandcorrectie kan je lezen in "My Belly Blog Nieuwe Buik van A-Z"Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.