"My BELLY Blog"
Nieuwe Buik van A-Z


Het herstel & Eindelijk weer Crossfit

buikwandcorrectie liposuctie velthuis kliniek Wiebren van den Berg plastische chirurgie

Eenmaal thuis installeerde ik me met de kussens en opgerold dekbed op de bank. Er kwam wat visite. Heerlijk om thuis te zijn, ik had geen pijn en voelde me goed. De eerste nacht thuis sliep ik op zich redelijk, het liggen in de zogenoemde strandstoelhouding is niet het allerfijnste. De volgende ochtend ging ik voor het eerst onder de douche, dit wel onder begeleiding van Maarten, dit ging allemaal prima. Daarna weer lekker zitten op de bank en …. Relax.

Op maandag moest ik me weer melden in Velp om de drains te laten verwijderen. Dit leek me minder leuk, maar achteraf gezien stelt dit echt helemaal niks voor.

Er werd nog even duidelijk gezegd dat ik krommer moest gaan lopen om de wond wat te ontzien. Deze dagen werden mijn heupen en flanken echt bijzonder mooi blauw van kleur na de liposuctie. Ook zette alles wat op door het vocht. Dit hoort er allemaal bij, maar het was niet extreem. Bij lotgenoten zag ik wel eens dat het echt veel erger kon. Ik slikte mijn pijnstillers braaf, paracetamol en naproxen, ik had totaal geen pijn. Alleen op een gegeven moment gaat je rug wat protesteren door de kromme houding. Vanaf 4 dagen na de operatie op dinsdag ging ik weer voorzichtig aan de wandel buiten met Maarten en de hond. Eerst een klein stukje en elke dag een stukje verder. Alles voelde goed, alles ging gewoon goed.

Twee weken na de operatie werden de pleisters en de hechtingen verwijderd. Bij de incisie over mijn buik zaten er 2, die waren zo weg. De hechtingen in mijn navel waren wel wat lastiger te vinden en te verwijderen. Hier hoorde ik de eerste keer dat ik een echte “van den Berg Champagnenavel” had, de uitleg van die benaming kreeg ik op een later moment van de arts zelf.


Ik mocht wanneer de korstjes van de wond weg waren beginnen met smeren van een litteken crème, ik koos voor die van Staudt. Nog steeds smeer ik uit gewoonte mijn litteken 2 keer per dag in, nu dan wel met een andere crème. Het enige gekke wat ik nog steeds ervaar is de bijna gevoelloosheid in het stuk tussen mijn navel en het litteken. Ook wanneer ik ga hardlopen is er een apart tintelend gevoel op die plek, wat ook zo weer wegtrekt.

Vier weken na de operatie begon ik vanuit huis weer een uurtje te werken achter de computer. Ik begon me toch iets meer te vervelen en dit was dan een leuke afleiding even. Langzaamaan had ik ook alweer wat kleine huishoudelijke klussen opgepakt. Heerlijk om gewoon weer wat te kunnen doen. Netflix wordt op een gegeven moment ook wel erg saai. Op 31 december eindigde mijn baan bij Isala Zwolle en ik had toen nog “vrij” tot 13 januari. Dit had ik zo geregeld voor de zekerheid, was achteraf gezien niet nodig geweest. Alles ging goed met mijn herstel, ik heb echt niks te klagen gehad.

Op 6 januari, 6.5 week na de operatie ging ik weer naar de Crossfitbox, die eerste keer fietste ik alleen op de Bike‑erg. Daarna was ik er 3 keer per week en kreeg ik van de coach trainingen om weer op te bouwen. Alle Crossfit oefeningen kwamen aan bod, hierbij moest ik goed opletten hoe mijn lichaam hier op reageerde. Ook dit ging allemaal prima, qua conditie merkte ik amper dat ik wat had ingeleverd. Negen weken na de operatie trainde ik weer mee met de groep. Soms moesten workouts iets aangepast worden en kon ik de gewichten weer gaan opbouwen. Hierna ging het trainen steeds beter. Gemiddeld ben ik 4 a 5 keer per week bij de Crossfitbox te vinden voor een goede workout en nog steeds verandert mijn lijf, word ik sterker en fitter.

crossfit buikwandcorrectie herstel


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.