"My BOOB Blog"
Nieuwe borsten van A-Z


No Shame!

25 februari 2022

Vandaag zijn er gewoon alweer acht weken voorbij na mijn borstlift en nog steeds ben ik onwijs blij met het resultaat. Ik zie mijn boobs nog elke week veranderen, het zijn geen grote veranderingen, maar ze worden gewoon steeds mooier en mooier. Afgelopen zondag ben ik dan ook eindelijk weer gestart met Crossfit. Door corona een week later dan ik eigenlijk wilde, balen, maar dat was gewoon even niet anders.

Vorige week vrijdag ben ik naar de box geweest om het opstarten van mijn trainingen te bespreken met de coach, Remco. We overleggen dat ik in principe gewoon mee ga doen met de wods (WOD = Workout Of the Day), alleen start ik op een lagere intensiteit en met lage gewichten van kettlebells en dumbells en met lege barbells voor de eerste twee weken. Dan mag ik, als alles goed gaat, gedurende de twee weken daarna de intensiteit in de wods verhogen. En uiteindelijk mag ik dan weer langzaam de gewichten gaan opbouwen naar mijn oude niveau of hoger natuurlijk. Tijdens elke training zal ik goed naar mijn lijf moeten luisteren. Het mooie aan Crossfit is dat alle oefeningen aan te passen zijn, mocht iets niet goed voelen dan is er altijd een optie om te doen.

Op zondag ben ik voor het eerst weer gaan trainen, 7 weken en 2 dagen na mijn operatie. Wat voelde het goed om weer in de box te zijn en wat was het fijn om weer echt met mezelf aan het werk te kunnen gaan. Wat heb ik het trainen ontzettend gemist, ik wist natuurlijk dat deze pauze na mijn borstlift erbij hoorde, maar ik vond het echt heel lastig dit keer. Ik denk dat dit ook komt doordat ik me 2 dagen na de operatie al zo goed voelde en totaal geen pijn heb gehad. Na twee weken ging ik ook weer aan het werk en begon voor mij in principe “het gewone leven” weer, behalve mijn zo geliefde Crossfit….

Afgelopen week ben ik 3 keer gaan trainen en eigenlijk gaat het gewoon bizar goed. Ik merk dat ik het lastig vind om de intensiteit laag te houden, want dat zit niet zo in me en daarbij zijn de gewichten voor mij zo laag dat ik ook gewoon snel kan gaan. Conditioneel heb ik ook dit keer totaal niks ingeleverd en tot nu toe voel ik geen enkele beperking in de bewegingen tijdens de trainingen. Spierpijn heb ik wel en niet zo'n klein beetje ook, maar dat vind ik persoonlijk helemaal niet erg. Ik hou er eigenlijk wel van.....

Vorige week merkte ik dat mijn borsten vreselijk gevoelig waren, zo gevoelig dat wanneer ik met mijn armen tegen de zijkanten aan kwam dat het niet bepaald prettig aanvoelde. De gevoeligheid zat voor mij op niet herkenbare plekken en ik bedenk van alles waardoor dit kan komen. Ik had toen voor het eerst weer eens op mijn buik geslapen, zal dat het zijn? Ik draag de postoperatieve compressie bh’s sinds een week niet meer, is dat de reden? Dan valt het toch het kwartje en bedenk me dat ik over een aantal dagen ongesteld zou moet worden. Maar jee he ik hoop niet dat dit elke keer zo pijnlijk is hoor. Ik zal ik niet zijn en check toch nog even of dit een bekend iets is na een borstlift, maar helaas was het voor de arts niet iets wat hij vaker had gehoord. Of het wordt niet gemeld, dat zou natuurlijk ook nog kunnen. Ik stel dezelfde vraag toch ook nog even in een groep met dames die ook een borstoperatie hebben ondergaan en hier wordt het door een aantal wel herkend en zeggen ze dat dit wel minder gaat worden in de loop van de tijd.

Ik ben er ondertussen ook achter gekomen dat bh’s kopen nog niet zo makkelijk is hoor. Ik kan het nog niet echt vinden wat ik wil en wat vooral goed zit. Eigenlijk zit alleen de PI Premium bh van Lipoelastic tot nu toe lekker. Andere bh’s zitten onder de borst niet helemaal ok, het materiaal van de band voelt wat stugger aan waardoor ze mijn litteken irriteren. En dan gebeurt dit vooral bij de linker borst, dit is de borst waar de wond 1.5 week na de operatie weer een stukje was opengemaakt door de arts en dus een langere tijd nodig had om te genezen. Van de week was er zelfs weer een klein stukje op die plek open gegaan nadat ik een dag een andere bh had gedragen. Ik moet dus nog maar even wat meer geduld hebben en dat plekje iets meer rust gunnen. Lastig ….

Eind vorige week ging ik even koffie drinken en bijkletsen met “de vriendin van vroeger” die eind vorig jaar een buikwandcorrectie bij Wiebren van den Berg heeft gehad. We hebben weer veel te bespreken en het gaat dan natuurlijk ook vooral over het herstel en het resultaat van onze operaties. Ze vraagt of ik haar resultaat even in het echt wil zien, maar natuurlijk wil ik dat! Haar shirt gaat omhoog en de broek een stukje naar beneden en zie ik een prachtige buik tevoorschijn komen. Ze vraagt dan mag ik jouw buik ook even zien? Hoppa bij mij gaat ook de broek een stukje naar beneden en het shirt omhoog, ik zie haar kijken en ze zegt: huh, maar ik zie helemaal geen litteken bij jou. We staan wel iets in het schemer, maar ik vind dit een waanzinnig toffe opmerking. Het litteken van mijn buikwandcorrectie is nl zo mooi genezen, zo dun en ontzettend licht geworden in de loop van de tijd, het valt een ander dus echt niet op. Dan komen mijn borsten ook nog even ter sprake en voor ik het weet sta ik alleen nog maar in mijn jeans in de woonkamer. Zo grappig, want zonder enige schaamte staan we daar samen uitgebreid onze buiken en mijn borsten te bekijken, te bevoelen en te bespreken.

Als je mij een aantal jaar geleden had verteld dat ik zomaar mijn buik en/of borsten aan iemand anders zou laten zien dan had ik je serieus hard uitgelachen. Want stel je voor dat iemand mij zo zou zien, dat kon toch niet! Nu maakt het me echt allemaal niks meer uit en voor je het weet show ik je zo mijn trots. NO SHAME!

Liefs en een dikke knuffel Karin

Ps. Plastisch chirurg Wiebren van den Berg schreef onlangs een goed en vooral informatief artikel over de borstlift, wil je deze lezen klik dan even op onderstaande link.



Reactie plaatsen

Reacties

Hillien Koster-Zomer
2 jaar geleden

De kijkavonden van onze kinderen op school zijn ingeruild voor kijkavonden thuis. Hihi

Karin
2 jaar geleden

Ik weet wel welke ik leuker vind hoor !