"My BOOB Blog"
Nieuwe borsten van A-Z


Jeuk is leuk!

18 april 2022

Pijn is fijn, bloed moet en jeuk is leuk, wie kent deze uitspraak niet? Pijn is voor mij wel oké, zolang het maar spierpijn is. Bloed, tsja daar word ik absoluut niet anders van. Maar jeuk!!! Dat vind ik dan weer helemaal niks. Mijn horizontale littekens jeuken af en toe, vooral wanneer ik in de avond mijn bh heb uitgetrokken. Het litteken is dan ook wat roder dan in de ochtend. Ik had eigenlijk altijd het idee dat de jeuk en de roodheid door de rand van de bh kwamen. Tijdens de eindcontrole zei de arts dan ook dat deze littekens op een paar plekken heel licht hypertrofisch zijn, dat verklaart dan ook de meer rode kleur van het litteken en die verschrikkelijke jeuk.

Het advies wat ik kreeg van Wiebren was smeren met Vitamine E crème en geduld hebben. Ik vind het advies van hem altijd heel belangrijk, alleen qua verzorging van littekens zitten we niet helemaal op een lijn, dat hebben we nog nooit gedaan. Na mijn buikwandcorrectie heb ik mijn eigen gevoel gevolgd qua verzorging van mijn litteken en dat heeft goed uitgepakt. Nu ik dit typ bedenk ik me wat hij misschien denkt als hij dit leest… Het is niet bewezen dat die dure crèmes echt werken, vitamine E crème smeren is echt voldoende, geduld. En ja ik weet het, wie zegt dat de littekencrème van Staudt er daadwerkelijk voor gezorgd heeft dat mijn litteken zo mooi is geworden, het ligt ook voor het grootste gedeelte aan hoe ik genees.

Ik dacht dit keer laat ik nu eens niet dwars zijn, ik ga braaf luisteren en heb een potje vitamine E crème gehaald. Het is nog niet zo makkelijk om zomaar een potje te halen, want heel veel merken hebben dit dus helemaal niet meer in hun assortiment. Bij Holland & Barrett hebben ze de crème van Jacob Hooij, daar had ik ondertussen al wel veel over gelezen op diverse forums. Dus hoppa mijn Staudt littekencrème zette ik even aan de kant en ik begin mijn littekens tweemaal daags in te smeren en licht te masseren met Jacob Hooij. Hola en dat heb ik geweten! Op maandag na twee dagen gesmeerd te hebben werd ik compleet mal van de jeuk, nu was het niet alleen in de avond maar gewoon de hele dag. Ik was aan het werk en het is natuurlijk wel een beetje vreemd om dan de hele dag in het bijzijn van je collega’s ongegeneerd onder je borsten te gaan zitten krabben, dus ik heb maar gedaan alsof er niks aan de hand was en was toen zo blij dat mijn werkdag erop zat.

Ondertussen ben ik natuurlijk ook online op zoek gegaan naar wat nog meer zou kunnen helpen tegen de rode littekens en vooral tegen die jeuk. Ik kom echt waanzinnig veel adviezen tegen en zie door de bomen het bos niet meer. Ik lees daar ook veel over siliconenpleisters en hun positieve effecten daarvan. Via Lipoelastic heb ik een setje siliconen pleisters thuis ontvangen en ik heb deze nu anderhalve week gebruikt en ik zie echt al verschil qua roodheid (en dan vooral in de avond) en de jeuk is zo goed als verdwenen. Ik draag de pleisters alleen overdag en niet tijdens het slapen, want mezelf kennende heb ik die pleisters dan na een paar uur in bed op een heel andere plek zitten als waar ze daadwerkelijk horen te zitten. Voordat ik ga slapen smeer ik dan nog maar even braaf met vitamine E crème, ik wil het advies van Wiebren niet helemaal negeren natuurlijk.

Die siliconenpleisters hebben niet het eeuwige leven, maar wanneer je ze goed behandeld kan je er wel even mee vooruit. Daarna heb ik bedacht dat ik dan een combinatie van Vit E en mijn vertrouwde Staudt litteken crème ga gebruiken. Vit E bevordert de genezing van de littekens en Staudt heeft een silicoon als basis en nog veel meer ingrediënten die de een positieve werking zouden hebben op de genezing. Misschien is dit wel een goede combi, wie zal het zeggen? En daarbij moet ik natuurlijk ook gewoon geduld hebben, dat is misschien toch wel het allerbelangrijkste. Mijn litteken van mijn buikwandcorrectie was na 15 weken ook nog lang niet zo mooi en zo licht zoals deze nu is….. Ik moet dus realistisch blijven.

Op de website van Velthuis Kliniek staat sinds afgelopen week mijn ervaringsverhaal van mijn borstlift online. Ik heb dit verhaal, net als na mijn buikwandcorrectie, zelf geschreven en ik kan niet anders dan heel trots zijn op wat daar staat. Ook de voor en na foto’s van mijn borstlift staan nu online op de website van Velthuis Kliniek. Ik moest echt wel even slikken toen ik ze daar zag staan, want nu zijn mijn borsten dus echt zichtbaar voor iedereen. Gelukkig bedacht ik me vrij snel dat die borsten van de voor foto’s niet meer de mijne zijn, maar dat die prachtige borsten op de na foto’s van mij zijn. Het voelt nu dan ook helemaal prima dat ze daar te zien zijn. 

Ik vind het nog steeds belangrijk om mijn verhaal, mijn ervaringen en mijn resultaten te delen, een ander kan hier zoveel aan hebben. Dit is ook precies wat de dame van Velthuis Kliniek tegen me zei nadat mijn foto’s online waren gezet. Ik bedenk me dan ook weer dat toen mijn zoektocht naar DE plastisch chirurg voor mijn buikwandcorrectie begon dat ik blij was dat anderen hun resultaten en ervaringen deelden.

Mijn Crossfit trainingen heb ik uitgebreid met een voor mij op maat gemaakt trainingsschema door mijn coach. Tijdens deze trainingen is het de bedoeling dat ik mij focus op mijn zwakke punten, mijn rug en mijn knieën, door bepaalde spiergroepen meer te gaan trainen kunnen deze zwakke punten alleen maar sterker worden en zal ik hopelijk sommige oefeningen technisch beter kunnen uitvoeren.

In de wereld van Crossfit is er zoveel te leren en kan je jezelf op zoveel punten verbeteren en sterker maken. Dit betekent dat ik nu vier keer per week een Crossfit training wil gaan doen en daarnaast nog twee keer in “het krachthonk” van de box te vinden zal zijn. Het kan ook zijn dat ik zo’n training voor of na een Crossfit workout ga doen, ik moet nog even kijken wat het handigste is voor mij. Afgelopen week heb ik helaas weinig kunnen trainen omdat ik me niet helemaal fit voelde. Op zaterdag ben ik samen met mijn maatje Jolien dan daadwerkelijk gestart met onze “weakness trainingen”. Het is een andere manier van trainen, ik moet even zoeken naar het hoe en wat, het is nog onwennig, maar dit komt wel goed.

Donderdag 14 april vierde ik mijn 49e verjaardag, het was een gezellige dag vol met verrassingen en visite. Na 2 jaar geen verjaardagen gevierd te hebben was het toch heel fijn om mijn familie en lieve vriendjes weer eens met z'n allen bij elkaar te hebben

Ik bedenk me dan ook dat ik fitter, sterker en slanker dan ooit ben, ik heb me nog nooit zo mooi gevoeld als nu. Jaren heb ik keihard geknokt tegen mezelf om te bereiken waar ik nu ben en ik mag daar volgens mij ontzettend trots op zijn. Toch voelt dit de laatste tijd af en toe anders, ik merk dat ik niet helemaal meer mezelf durf te zijn en me te uiten zoals ik ben, dit komt door bepaalde signalen die ik opvang en door meningen en gedrag van anderen. Dit gevoel maakt me weer meer onzeker en verdrietig en dat is absoluut niet goed en ook totaal niet nodig. Het is dan ook tijd om hier aan te gaan werken samen met mijn mentalcoach Mariska. Ik zie dit zeker als een leermoment, een soort van “weakness training”, want hier kan ik ook alleen maar sterker worden door te werken aan mijn zwakke punten. Wordt vervolgd…..

Heel veel liefs en knuffels,
KarinReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.