"My BELLY Blog"
Nieuwe Buik van A-Z


Buikwandcorrectie & Keuze kliniek en arts

Al jaren dacht ik als die flap er nou gewoon eens af was dan zou alles mooier zijn. Tegen Maarten zei ik ook geregeld pak maar een mes en haal het er maar af. Was het maar zo makkelijk. De wens werd steeds groter, ik sprak er steeds meer over thuis en gelukkig kreeg ik hier alle steun om deze wens werkelijkheid te laten worden. Dit alles was begin 2019, ik was al een tijd van alles aan het lezen over buikwandcorrecties, zocht van alles uit over de operatie en liposuctie, vergeleek de verschillende klinieken en maakte een lijstje met plastisch chirurgen waar ik goede ervaringen van gelezen en gezien had.

Ik sloot me aan bij een grote Facebookgroep met allemaal dames en heren die ervaringen deelden of zochten over buikwandcorrecties. Opvallend was daar wel dat er heel erg veel berichten gingen over allerlei complicaties en minder mooie resultaten. Maar hierdoor liet ik me niet tegenhouden. Het is nu eenmaal een feit dat negatieve ervaringen eerder gedeeld worden online dan positieve ervaringen, mensen zoeken dan steun en/of hulp, heel begrijpelijk allemaal.

Ik besloot als eerste een gesprek aan te gaan met Drs. Wiebren van den Berg van de Velthuiskliniek in Velp. De resultaten die ik van hem voorbij had zien komen in de Facebookgroep en op internet waren echt geweldig. Waar ik erg op lette was de vorm van de incisie en de manier waarop een navel opnieuw werd vastgezet, dit deed hij op een prachtige manier. Ook zijn persoonlijkheid werd als zeer positief beschreven. Dat alles bij elkaar opgeteld sprak me wel aan.

Op 22 maart 2019 had ik mijn eerste gesprek met de plastisch chirurg en een consulente van de Velthuiskliniek. Onwijs zenuwachtig was ik, want er ging een vreemde naar mijn buik kijken. Ik was vreselijk bang om te horen te krijgen : Sorry Karin hier kan ik echt niks mee. Qua BMI zat ik toen net onder de grens om geopereerd te mogen worden. Het gesprek verliep goed en zeer ontspannen. Doordat ik me goed had voorbereid kon ik ook duidelijk mijn verwachtingen uitspreken en kritische vragen stellen. Drs. Wiebren van den Berg zag het zitten om een buikwandcorrectie met liposuctie bij mij te doen. Zijn advies was nog wel om een aantal kilo af te vallen voor een nog mooier resultaat.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.