"My BELLY Blog"
Nieuwe Buik van A-Z


Aftellen & Eindelijk is het zover

Zes weken voor de operatie had ik nog een laatste gesprek met de plastisch chirurg om het definitieve plan voor de operatie te bespreken. Ik was toen nog 5 kg afgevallen en we spraken af om een buikwandcorrectie met liposuctie van bovenbuik en flanken te doen. Tijdens de operatie zou de arts bekijken of het reven van de buikspieren nodig zou zijn. Het aftellen kon nu echt beginnen.

crossfit buikwandcorrectie

Tot de operatiedatum heb ik heel consequent getraind in de Crossfitbox, want ik wilde zo fit mogelijk de operatie in gaan. Op advies van diversen ben ik 6 weken voor de operatie begonnen met het slikken van Arnica d6 druppels en een hoge dosis Vit C, dit zou goed moeten zijn voor de doorbloeding. Verder qua voorbereidingen heb ik niet heel veel geregeld, ik had geen extra hulpmiddelen als een bed, douchekrukje oid in huis gehaald. Het enige wat klaar lag waren extra kussens en een dekbed om op te rollen voor onder mijn knieën. Maarten was thuis met verlof dus daar hoefde ik me ook geen enkele zorgen over te maken, er zou goed voor me gezorgd worden na de operatie door hem en de kinderen.

En dan is het eindelijk vrijdag 22 november, wat had ik uitgekeken naar deze datum. Op geen enkel moment heb ik iets van angst of twijfel gehad voor de operatie. Ik had zoveel vertrouwen in de arts, het was helemaal ok voor mij. Echt zenuwachtig was ik ook niet, ik had alleen maar ontzettend veel zin in de operatie. Klinkt misschien gek, maar ik was er zo aan toe om afscheid te nemen van die vreselijke buik. Ik wist wat er ging gebeuren en was er helemaal klaar voor. Om 10 uur mocht ik me melden in de kliniek en werd ik naar het OK gebouw gebracht, hier werd ik op de zaal voorbereid op de operatie. Infuus prikken, klein gesprek met de anesthesist en wachten. Ik stond als tweede op de planning die dag. Voordat ik de OK op ging kwam de arts langs om alles af te tekenen en even later liep ik de OK op. Hier hing een ontzettend gezellige en ontspannen sfeer, allemaal aardige mensen. Super relaxed ging ik onder narcose en dan ben je zo een stukje tijd kwijt.

Zoals ik de narcose inging zo kwam ik er ook weer uit, heel relaxed. En ik was eigenlijk ook gelijk klaarwakker. Hoe lang ik precies op de OK gelegen heb weet ik eigenlijk helemaal niet meer, maar volgens mij niet bijzonder lang. Het lukte me helaas niet meer om nog even te slapen dus ik was lekker op mijn telefoon iedereen aan het berichten dat alles goed was gegaan, Geregeld kwam de arts even kijken hoe het met me ging en ik kon alleen maar zeggen dat het goed ging. Hij vertelde toen dat hij iets meer dan 2 kilo huid had verwijderd en 800 cc vet had verwijderd, het reven van de spieren was niet nodig geweest. Bij het aantrekken van mijn drukpak (welke ik 6 weken moest dragen) kon ik de eerste keer naar mijn nieuwe buik kijken en dit was toen echt al ongelooflijk mooi. Dat gevoel van geluk dan is echt overweldigend.

Ik bleef die nacht in de kliniek overnachten, er was nog een andere dame die bleef, dus dit was gezellig. De avond en nacht waren er een arts en een verpleger in de kliniek voor ons aanwezig. Na het avondeten, wat overheerlijk en veel te veel was, mochten Maarten en de kinderen even langskomen. Ik zat toen in de stoel en het was fijn om hun te zien. De rest van de avond lag ik in bed, wandelde ik een paar rondjes aan de arm van de arts en zat ik nog een tijd in de stoel te kletsen met de andere dame. Helaas kon ik de pas om een uur of 4 midden in de nacht een beetje slapen. Om 6 uur werden we alweer gewekt, want tussen 7 en 8 uur mochten we opgehaald worden om naar huis te gaan. Infuus en katheter werden verwijderd, de 2 drains bleven zitten en we kregen een ontbijtje. Maarten was er op tijd en ik kon naar huis om te herstellen.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.