"My BOOB Blog"
Nieuwe borsten van A-Z


It's Magic!

20 augustus 2023
Mijn laatste blog schreef ik alweer een tijdje geleden, dat was vijf weken na mijn ooglidcorrectie en littekencorrectie en ik vind dat het eigenlijk allang tijd is voor een update. Ik merkte de laatste maanden dat ik minder behoefte had aan schrijven. Momenteel ben ik fysiek en mentaal op een punt waar ik graag wil zijn, ik ben happy met mijn lijf (alhoewel ik soms wel wat mopper op de weegschaal), voel me superfit en ik heb de juiste mensen om me heen. Ik geniet van alles en probeer gewoon het beste uit het leven te halen. Door stress en me niet comfortabel voelen draaide mijn brein zo’n anderhalf jaar geleden overuren en ik kreeg pas rust wanneer ik mijn gedachten uitgetypt had. Soms deelde ik mijn gevoelens en gedachtes, soms hield ik ze voor mezelf. Nu is alles anders en ben ik veel rustiger, maar het lukte me toch om dit keer een enorm verhaal te typen, dus ga er maar even voor zitten.

Op vrijdag 21 juli reed ik naar Velp en dit keer voor de controle van mijn ooglidcorrectie en littekencorrectie onder mijn linkerborst. Die dag is het precies vier jaar, vier maanden min een dag na mijn allereerste gesprek in de kliniek, ik reed in die periode twintig keer naar Velp en een keer naar Utrecht voor alle consulten, ingrepen en controles met de arts, consulentes en verpleegkundigen. Dit zijn toch zo’n 4732 kilometer die ik heb gereden voor mijn mooie buik, borsten en ogen. Elk bezoek aan de kliniek heb ik als fijn, prettig, speciaal, hilarisch en zelfs leerzaam ervaren. Ik leerde het team van Velthuis kliniek in Velp in deze jaren een beetje kennen en zij mij. Ik voelde me daar altijd welkom en een beetje thuis, hoe gek dat misschien klinkt voor een ander. En nu zal dit zoals het lijkt mijn laatste bezoek aan de kliniek worden, ik rij die dag dan ook met mixed feelings naar Velp. Ik ben zo blij met en trots op alles wat ik bereikt heb de afgelopen jaren, alleen afscheid wil ik eigenlijk helemaal niet nemen dat vind ik gewoon enorm lastig.

Mijn afspraak heb ik die dag om 13.00 uur, het is druk op de weg door vakantieverkeer, maar ik ben gelukkig op tijd in Velp. Om 12.30 uur loop ik de kliniek binnen en wordt direct door Elise, een van de consulentes in alle vrolijkheid begroet. Het team heeft nog pauze dus ik loop richting de wachtkamer om daar te gaan wachten maar ik kom niet heel ver, want ik ben gespot door Wiebren. Onze begroeting is zoals altijd vrolijk en goed en samen lopen we naar de wachtkamer om wat bij te kletsen. Het duurt niet lang tot ook Elise, Esther en Debby bij ons op de bank ploffen, het voelt allemaal weer zo vertrouwd en gezellig.  

Wiebren van den Berg Karin Abbink plastische chirurgie ooglidcorrectie buikwandcorrectie borstlift Velp Velthuiskliniek
Wiebren van den Berg Karin Abbink plastische chirurgie ooglidcorrectie buikwandcorrectie borstlift Velp Velthuiskliniek team

We praten over van alles, lachen en maken een paar gekke foto’s en filmpjes. Ik heb voor Wiebren een speciaal cadeautje meegenomen, als dank voor alles wat hij voor mij heeft betekent in deze jaren. Zijn reactie is tof, waar ik natuurlijk ook een beetje op hoopte. Ik heb hier in de kliniek zoveel moois meegemaakt, het zo fijn gehad en zoveel lieve mensen ontmoet. Ik wilde mijn laatste bezoek toch een beetje bijzonder maken en dat lukte mede dankzij Wiebren, Elise, Esther en Debby.

Ik kom natuurlijk niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor de controle van mijn ooglidcorrectie en  littekencorrectie.

Nadat Debby de foto’s van het resultaat van mijn ooglidcorrectie heeft gemaakt mag Wiebren zijn eerlijke oordeel hierover gaan geven. Als eerste zijn we het unaniem eens dat mijn ogen in het echt veel mooier zijn dan op de foto’s van de kliniek. En mijn ogen zijn ook echt prachtig geworden, mijn blik is opener, kijk minder vermoeid en mijn oogschaduw blijft zichtbaar wanneer ik mijn ogen open heb. Ik deel hier en op mijn Instagram veel over mijn ingrepen, herstel en resultaten en Wiebren heeft dit ook gevolgd. Voor hem is het dan ook geen enorme verrassing wat hij ziet. Dat ik blij ben met mijn behaalde resultaten dat weet hij ook allang, dit heeft hij vaak genoeg kunnen lezen. Toch is het goed om samen de resultaten te bekijken en te bespreken en dat geldt zeker voor het litteken onder mijn linkerborst na de correctie.

resultaat voor en na foto's ooglidcorrectie Wiebren van den Berg Velthuis Kliniek Karin Abbink
resultaat voor en na foto's littekencorrectie borstlift borst Wiebren van den Berg Velthuis Kliniek Karin Abbink

Er waren van beide kanten genoeg twijfels of we wel of niet voor een correctie van het litteken moesten gaan, maar na goed overleg durfden we het samen aan om "de gok" te wagen. Het herstel vond ik dit keer spannend, want de kans op wederom hypertrofie was aanwezig. Drie maanden na de correctie voelde ik me dan ook pas een beetje “veilig” en durfde ik te geloven dat we de juiste keuze hadden gemaakt, dat het gelukt was. Het brede litteken is een dun streepje geworden, deze is nu nog een beetje rood wat heel normaal is. Ik heb alle vertrouwen dat dit litteken nu gaat doen wat alle anderen ook gedaan hebben, amper zichtbaar worden. De correctie van het litteken heeft ook een positieve invloed op de vorm van de borst en de stand van de tepel gehad, deze was net iets anders dan de rechterborst en nu zijn ze nagenoeg gelijk. Wiebren is blij met wat hij ziet en we kunnen deze controle beiden met een zeer tevreden gevoel afsluiten. Tijd om elkaar gedag te zeggen, geen afscheid, want dit is te definitief, te eindig. Tot ziens is goed, want wie weet zien we elkaar ooit ergens nog eens terug.

Ik praat nog een tijdje na met Elise en uiteindelijk vertrek ik na zo’n 1.5 uur in de kliniek te zijn geweest naar huis. Mijn plan was om na mijn afspraak nog even naar het Rozendaalse Veld te rijden, de plek van de fotoshoot voor het Jezelfst Magazine van Velthuis Kliniek in oktober 2020. Dat was toen een bijzondere middag met goede gesprekken en heel veel lol, een middag waar ik nog altijd met veel plezier aan terug denk. Op die dag, daar op die plek ging ik mijlenver uit mijn comfortzone en ben daar nooit meer naar teruggekeerd en dat voelt zo waanzinnig goed en fijn. Het feit dat ik voor die fotoshoot uitgekozen was vind ik nog steeds bijzonder, ik had die boost op dat moment nodig om in mezelf te gaan geloven. 

Velthuis kliniek Jezelfst magazine Wiebren van den Berg Karin Abbink

Daar op die hei ging voor mij een knop om, ik hoefde me niet meer te verstoppen, maar ik mocht mezelf laten zien en gewoon trots op mezelf zijn. Voor mij is het Rozendaals Veld een speciale plek en Ik wilde daar gewoon even zitten, kijken en nadenken over deze bijzondere jaren. Door mijn geklets in de kliniek heb ik eigenlijk niet zoveel tijd meer en besluit ik om toch maar direct naar huis te gaan.

Onderweg in de auto denk ik aan al het moois dat ik in Velp heb meegemaakt, wat ik daar bereikt heb en wat dit voor impact op mijn leven heeft gehad. Toch merk ik dat ik een stuk rustiger en minder emotioneel ben dan dat ik had verwacht. 

Mijn gedachten zijn al bij de afspraak die ik die avond in Huizen heb waar ik een zeilboot ga bezichtigen, een proefvaart ga maken en de kans is groot dat ik in samenspraak met Maarten die op zee zit een deal ga sluiten. Ik rij die bewuste vrijdag 21 juli alleen in mijn geliefde Mini bijna 500 kilometer kriskras door Nederland met een hoofd vol gedachten en mijn Spotify playlist op standje hard. Ik zing met de beste nummers keihard mee, ik voel me goed, blij en gewoon een beetje euforisch, mijn laatste bezoek aan de kliniek was fantastisch en ik kocht een zeilboot. De volgende dag komen alle emoties los en ik laat me gaan, het mag, het is goed. In de dagen en weken die volgen zet ik alles op een rijtje en begin met typen…

Karin Abbink plastische chirurgie Velthuis Kliniek

Don't cry it's over
Smile because it happened

Op 22 maart 2019 stapte ik de eerste keer bij Velthuis Kliniek in Velp naar binnen voor mijn eerste consult met een plastisch chirurg om te praten over de mogelijkheden van een buikwandcorrectie. Ik maakte kennis met drs. Wiebren van den Berg, de arts die bovenaan mijn lijst stond door zijn indrukwekkend mooie resultaten en vriendelijke persoonlijkheid. Ik voerde die dag een prettig en duidelijk gesprek met hem en liep uiteindelijk de kliniek uit met een tevreden gevoel en een operatiedatum. Later dat jaar zou mijn grote wens van een platte buik uit gaan komen. Op dat moment had ik nooit bedacht dat mijn traject met plastische chirurgie veel langer zou gaan duren en dat ik vaker dit soort gesprekken zou gaan voeren met deze arts. Ik wilde per slot van rekening alleen maar een mooie buik, maar kreeg er ook nog eens een paar waanzinnig mooie tieten en stralende ogen bij.

Ik was zo’n 28 kilo afgevallen en ontevreden met mijn buik, deze was niet mooi en ik koos ervoor om hier wat aan te laten doen door middel van plastische chirurgie. Ik dacht altijd wanneer die lelijke buik straks weg is dan is alles gewoon goed en leef ik gelukkig verder, maar ik belandde in een rollercoaster met enorme pieken en een paar diepe dalen. Het beeld dat je zolang van je zelf hebt gehad is nu eenmaal niet zomaar weg, dit zit diep vastgeroest in je brein.

Het is een heel proces om dat oude beeld kwijt te raken en te zien en vooral te geloven dat het na de operatie echt allemaal anders is en dit is zo’n enorme Mindfuck. Nog steeds loop ik hier af en toe tegenaan en dat maakt me bij dan ook vreselijk onzeker en verdrietig. Het beste wat ik dan kan doen is foto’s van vroeger naast de foto’s van nu te zetten om daadwerkelijk het verschil te zien. Tijdens mijn zoektocht naar ervaringen over een buikwandcorrectie heb ik hier nog nooit iets over gelezen, er is geen arts of ziekenhuis/kliniek folder die hier een woord over rept. Ik vind het daarom heel belangrijk om dit stuk wel te delen, want het is echt niet niks en er mag gewoon over gepraat worden.

Karin Abbink plastische chirurgie Velthuis Kliniek voor en na buikwandcorrectie borstlift

In februari 2021 kreeg ik Corona en in de periode daarna ervaarde ik veel concentratieproblemen en vergat ik heel veel. Ik had zoveel mooie herinneringen aan het traject van mijn buikwandcorrectie, dit wilde ik gewoon nooit meer vergeten. In april 2021 begon ik met het schrijven van mijn verhaal “Een nieuwe buik van A-Z” en ik beschreef alles over het consult de operatie, het herstel, maar ook over alle struggles waar ik tegenaan was gelopen. Het voelde zo goed toen alles getypt was, ik kon het altijd weer terug lezen. Ik wist niet dat ik schrijven zo fijn zou vinden en dat het me ook zo makkelijk af zou gaan. Ik liet mijn verhaal lezen aan een van mijn bellyfriends en zij typte naar mij: Ka, ik huil, wat heb je dit mooi geschreven, ik herken ook alles qua struggles, het is goed dat je het benoemd. Hier moet je wat mee doen, want hier kunnen mensen wel wat aan hebben. Waarom ook niet dacht ik en zette mijn verhaal online op Instagram. In 2021, nadat ik besloten had terug te gaan naar Wiebren voor mijn borstlift, begon ik direct met het schrijven van “My Boob Blog”. Dit verhaal wilde ik nog opener, uitgebreider en gedetailleerder vertellen, wat resulteerde in een blog met tot nu toe negentwintig delen. Begin 2022 verplaatste ik mijn Belly en Boob Blog van Instagram naar mijn eigen website om alles op mijn eigen manier te kunnen en mogen delen en mijn blogs worden gevonden, gezien en gelezen. Hoe tof is dat?

Karin Abbink plastische chirurgie Velthuis Kliniek

Wanneer ik schrijf dan ben ik echt mezelf, ik doe me niet anders voor dan wie ik ben. Ik schrijf niet alleen over alles wat mooi is, maar ook over wat er niet goed gaat. Ik stel me kwetsbaar op door mezelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven en heb hiermee nooit de intentie gehad om mezelf in het middelpunt te zetten of me beter te voelen dan anderen. Ik doe echt niet alles goed en ben zeer zeker niet perfect, dat heb ik ook nooit beweerd. Ik wil met mijn blogs en berichten op social media alleen maar laten zien dat je altijd een keuze hebt, in jezelf moet blijven geloven, hard moet werken om je doelen te bereiken, dat je je dromen uit kan laten komen en trots mag zijn.

Don't be ashamed of your story.
It will inspire others!

De ene persoon leest alleen mijn berichten en blogs, de ander zoekt contact en stelt vragen. Dat is iets waar ik voor open sta, ik zal altijd proberen om een eerlijk antwoord te geven. Ik heb in de afgelopen jaren veel dames leren kennen en was er voor al hun vragen en onzekerheden in de periodes van voor, tijdens en na hun ingrepen, dit is iets wat ik fijn vind om te kunnen doen. Met de een is het contact kort, met de ander voer ik urenlange gesprekken via de chat. Ik ben geen arts en zal geen medische adviezen geven, wel kan ik vertellen hoe ik bepaalde dingen deed en hoe ik het allemaal beleefd heb en ondertussen heb ik zoveel gelezen en gehoord en deze informatie kan ik soms meenemen in de gesprekken. Ik heb mijn traject van plastische chirurgie als een prachtige en waardevolle periode ervaren en ik hoop altijd dat een ander hier net zo naar terug kan kijken, ik gun ze dat zo.

In mijn omgeving had niet iedereen begrip voor het feit dat ik mezelf op nummer een zette, kilo’s kwijtraakte en Crossfit mijn prioriteit werd, dat ik meerdere keren voor plastische chirurgie koos en dit ook nog eens open en eerlijk met heel de wereld online deelde. De keuze voor een buikwandcorrectie was voor velen echt wel te begrijpen, maar toen ik vertelde dat ik mijn borsten ging laten liften werd ik voor gek verklaard. En toen kondigde ik mijn ooglidcorrectie aan, toen spoorde ik echt niet meer. Je laat toch niet snijden in een gezond lichaam! Dat is niet normaal! Je bent verslaafd aan plastische chirurgie en moet maar eens leren om tevreden zijn met je lichaam. Oordelen genoeg, maar die mensen met die oordelen liepen niet rond met die vreselijke buik, die hangende borsten en oogleden, dus wie zijn zij en waar hebben ze het over? Het is mijn lichaam en mijn keuze, ik voelde me niet happy met bepaalde delen van mijn lijf en besloot hier wat aan te laten doen.

Elke stap die ik zette en elke keuze die ik maakte was weloverwogen, ik had alles tot in de details uitgezocht. Ik had de mogelijkheid om deze ingrepen te ondergaan en ik was niet bang om in me te laten snijden. Ik had alle vertrouwen in mijn arts en mijn lichaam om datgene te behalen wat ik graag wilde. Als ik nu in de spiegel kijk ben ik dolgelukkig met het beeld dat ik zie. Ik ben trots op mijn lichaam en op wat ik bereikt heb. Dat straal ik uit, iedereen mag het weten en laat ik het ook gewoon zien. Plastische chirurgie is niet iets geks, er hoeft geen taboe op te zitten, het is gewoon iets fantastisch om mee te mogen maken. Iemand die dit niet zelf  heeft ervaren zal nooit kunnen begrijpen wat zo’n ingreep met je gevoel en zelfvertrouwen kan doen. Wat mijn blogs en berichten voor lotgenoten betekenen is iets wat deze mensen ook niet (willen) zien of begrijpen en zij zullen daar ook totaal geen moeite voor willen doen om het wel te zien of begrijpen. Die illusie heb ik dan ook allang losgelaten.

Karin Abbink plastische chirurgie Velthuis Kliniek

Tijdens een gesprek met mijn mentalcoach zei zij; Jij bewandelt een pad en op dat pad lopen mensen met je mee, soms neemt iemand een afslag en loopt een andere kant op, maar er komen ook weer anderen op jouw pad die met je mee gaan lopen. En die woorden kloppen, ik ben familieleden en vrienden bij bepaalde afslagen kwijtgeraakt, maar ik heb ook een aantal mooie en lieve mensen leren kennen. Op dit moment heb ik echt kanjers van vrienden om me heen met wie ik de beste gesprekken kan voeren en ontzettend veel lol kan maken. Wij mogen gewoon onszelf zijn, laten elkaar in onze waarde en hoeven niks te bewijzen. Wij juichen voor elkaars successen en zijn er ook voor elkaar wanneer het even niet zo goed gaat.

Three solutions to every problem : 
Accept it, change it or leave it. If you can't accept it, change it. If you can't change it, leave it.

In de afgelopen jaren ben ik niet alleen fysiek veranderd maar ook mentaal heb ik een verandering doorstaan. Ik heb mezelf leren kennen, mijn prioriteiten bijgesteld en ben meer mijn grenzen gaan aangegeven. Ik probeer van alles het beste te maken door positief te blijven denken, te genieten en veel te lachen. Ik doe mijn stinkende best om me niet meer zo druk te maken over de meningen van anderen en situaties waar ik geen grip op heb en dat is soms best lastig. Vooral wanneer ik merk dat iemand of iets onrecht wordt aangedaan of wanneer mensen niet eerlijk zijn en liegen, daar kan ik echt niet tegen. Hoe zelfverzekerd ik over kan komen, hoe onzeker ik soms kan zijn en daar baal ik dan ook stevig van. Ik ben luidruchtig en heb soms een grote mond, maar ik heb een klein en breekbaar hartje,. Ik wil graag iedereen te vriend houden, maar ik merk dat me dat niet altijd meer lukt en dat ik dat ook niet meer wil. Ik wil gewoon mezelf kunnen zijn, waar en bij wie ik ook ben. Ik leer steeds beter afstand te nemen van personen en situaties die niet meer goed voelen, soms is het gewoon beter om te stoppen en afscheid te nemen. En daar kan ik het echt moeilijk mee hebben, het doet me dan vaak ook veel verdriet. Ik wil genieten van het leven en van alles wat ik heb, ik heb geen zin meer in al die negatieve energie en wil daar niet in blijven hangen, ik kies dan liever voor mijn eigen geluk!

Op 21 juli postte ik in mijn stories op Instagram een plaatje met de tekst “Today is a good day to make dreams come true”, mijn volgende story was een plaatje van de kliniek in Velp… En ja die stories maakten de mensen nieuwsgierig naar mijn volgende stap, maar ik was die dag alleen maar in de kliniek voor mijn laatste controle. Voor mijn gevoel ben ik nu wel “af” en ik heb dan nu ook nog geen verdere plannen. Ik kan met een waanzinnig tevreden gevoel in de spiegel kijken en trotser dan trots zijn op alles wat ik bereikt heb. Ik heb er hard voor gewerkt om hier te komen en Wiebren van den Berg zette voor mij op een fantastische manier de puntjes op de i en daar blijf ik hem altijd dankbaar voor. Wat ik altijd al zeg ik ben niet perfect en ik hoef ook helemaal niet perfect te zijn. Ik heb ook echt nog wel bepaalde delen van mijn lichaam waarvan ik denk dat deze mooier zouden kunnen, maar of ik dit nu zo storend vind en daarvoor weer onder het mes zou willen gaan daar twijfel ik over en zolang er twijfel is plan ik niks. Ik zal altijd moeten opletten met voeding en hard moeten blijven werken om een beetje in shape te blijven. Maar een ding weet ik zeker en dat is dat wanneer er weer iets hangen of die bepaalde delen gaan me echt te veel storen dan weet ik waar en vooral bij wie ik moet zijn.

Karin Abbink plastische chirurgie Velthuis Kliniek

Ondertussen ben ik alweer dik vier weken bezig met het typen van dit verhaal en ik vind dat het tijd is om er een eind aan te breien, ik heb weer genoeg woorden en gevoelens getypt… misschien wel te veel. Ik heb mijn tekst tig keer overgelezen en herschreven, net zolang tot ik het goed genoeg vond om te delen. Of iedereen kan begrijpen en waarderen wat ik heb geschreven dat weet ik niet, dat hoeft ook niet, want dit is mijn verhaal met mijn gevoelens en van niemand anders. In de afgelopen weken heb ik veel op mijn blog en Instagram gelezen, het is zo mooi en fijn om alles nog eens te terug te kunnen lezen en ook een beetje opnieuw te beleven. Er is zoveel gebeurd, dat doet me echt wat en ik heb natuurlijk weer tranen met tuiten gejankt… That's me!

De woorden die ik geregeld deel in de berichten op mijn Instagram, “Follow your heart”, “Make your dreams come true” en “Believe in magic” staan voor mijn life- en mindchange die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik volgde mijn hart, maakte mijn dromen waar en begon steeds meer te geloven in de magie van het leven. Mijn traject met plastische chirurgie is dan wel klaar, maar loslaten en vergeten kan ik het nooit, aan mijn keuzes word ik namelijk elke dag herinnert. Maar het is nu ook tijd voor nieuwe avonturen en daar zal onze zeilboot, een Saffier 6.5 Royale, hopelijk een grote rol bij gaan spelen. Een lang gekoesterde wens en een grote droom van ons beiden is werkelijkheid geworden. Ik vind het zo heerlijk om samen met Maarten over het water te sjezen, geen plan te hebben en te gaan waar de wind ons brengt. Het gevoel van vrijheid tijdens het zeilen vind ik echt magisch. Onze Saffier gaan we een nieuwe naam geven en ik mocht deze bedenken en ik gaf onze daysailer een naam die staat voor iets waar ik in geloof en dat is “Magic”!

Karin Abbink plastische chirurgie Velthuis Kliniek Saffier 6.5 Royale


“Follow your heart”,
“Make your dreams come true”
“Believe in magic”


Dank voor het lezen, pas goed op jezelf en tot gauw!
Heel veel liefs en nog veel meer knuffels,
Karin!Reactie plaatsen

Reacties

Danielle
een jaar geleden

Je ziet er prachtig uit, en fijn dat je zo'n goede band op kunt bouwen met de arts en zijn assistentes. Heb je ook nog wat vergoed gekregen van de ziekenfonds, of heb je alles zelf moeten betalen. En hoelang was jou wachtlijst voor de bwc. Zie nu beneden meer verhalen staan, zal steeds een verhaal lezen. Alles in 1x is me teveel. Veel succes met je prachtige lichaam. Gr daniëlle

Corina
een jaar geleden

Mooi ❤️