"My BOOB Blog"
Nieuwe borsten van A-Z


Inleiding

My Boob Blog Borstlift Velthuis Kliniek Velp Crossfit

Wanneer beslis je nou dat je “zomaar” in je gezonde lijf laat snijden? Zo begon ik mijn “Nieuwe buik van A‑Z” verhaal. Mijn borsten hangen en ik had al veel vaker gezegd dat ik graag een borstlift zou willen. Een paar maanden geleden stelde ik mezelf daarom een aantal vragen: Durf ik het nog een keer aan om in mijn gezonde lijf te laten snijden? Zal mijn herstel net zo voorspoedig zijn als na mijn buikwandcorrectie ? Zal dit dan ook zo’n succes worden? Ja ik durf het aan om me nog een keer te laten opereren. Ik hoop dat dit herstel ook zo voorspoedig gaat, maar dit kan je toch niet voorspellen. En of het een succes gaat worden is natuurlijk ook afwachten, maar eerlijk gezegd heb ik er alle vertrouwen in.

Daarnaast ging ik ook nadenken of ik dit traject dan ook weer zou gaan beschrijven en delen of ga ik dit voor mezelf houden? Ik ken mezelf ondertussen al wel een beetje en ik weet eigenlijk ook wel dat ik dit niet voor mezelf kan houden, ik ben te open en te enthousiast als ik iets moois meemaak. Mijn veranderde gedrag zou ook zeker weten op gaan vallen. Tevens heb ik ondertussen gezien en gemerkt wat mijn verhaal van mijn buikwandcorrectie gedaan heeft voor lotgenoten. Misschien kan ik nu toch ook weer mensen bereiken met mijn verhaal, ze inspireren, motiveren en mogelijk ondersteunen in hun overweging of proces. Ik besluit dus om dit traject ook te gaan beschrijven en te delen met een ieder die het lezen wil, dit keer niet achteraf, maar vanaf het begin als een soort van blog.

Tevens vind ik nog steeds dat plastische chirurgie geen taboe hoeft te zijn, dat je je hier niet voor hoeft te schamen en dat je er open over mag zijn. Ik ben zelf totaal niet beïnvloedbaar door beelden die ik op social media zie, ik bedenk wat voor mij realistisch en haalbaar is en vergelijk me dan ook nooit met anderen. Mijn doel is ook niet om anderen plastische chirurgie aan te praten, maar ik wil wel laten zien dat het iets heel moois kan zijn en dat het veel met je zelfvertrouwen kan doen. Daarbij schrijf ik alleen vanuit mijn eigen gevoel en mijn eigen ervaring.

Liefs Karin.

Ter info: Ik heb mijn verhaal over mijn buikwandcorrectie en borstlift geschreven en gedeeld uit eigen initiatief en ik doe dit geheel belangeloos, ik vind het gewoon fijn om hierover te schrijven en mijn goede ervaringen te delen met een ieder die het maar lezen wil.

Wil je weten hoe een borstlift wordt uitgevoerd ? Scroll dan even verder naar beneden.


Uitleg borstlift volgens ankermethode

Borstlift ankermethode uitleg plastische chirurgie

Wat is nu precies een borstlift en hoe doen ze dat dan? Deze vragen heb ik de laatste tijd geregeld gehoord of gelezen en ik probeerde dan zo goed mogelijk uit te leggen met behulp van bovenstaand plaatje hoe een borstlift uitgevoerd wordt. De uitleg zal ik, voor een ieder die dit interessant vindt, hier ook nog even delen.

"Een borstlift of mastopexie is een vorm van mammoplastie (plastische chirurgie aan de borsten) waarbij overtollige huid wordt weggenomen en de tepel naar een hoger punt wordt verplaatst. Mastopexie is een esthetische ingreep om de effecten van ptose (het door ouderdom en zwaartekracht verslappen van de borsten) ongedaan te maken en de borsten opnieuw een compacter uiterlijk te geven".

Een borstlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, dit is afhankelijk van de mate dat een borst verslapt is. De ankermethode is de meest uitgebreide borstlift en deze wordt toegepast wanneer de borsten sterk uitgezakt of verslapt zijn.

"Bij een borstlift volgens de ankermethode wordt de huid in drie richtingen gereduceerd en de borst verkort. Hierdoor ontstaat een betere vorm en zal de borst niet meer hangen. Het litteken komt rondom de tepelhof, verticaal van de tepelhof omlaag naar de bh-plooi en een litteken horizontaal in de bh-plooi".


Omdat mijn borsten sterk uitgezakt waren was de meest uitgebreide borstlift met de ankermethode nodig om mijn borsten te liften. Ik zal dus 2 littekens in de vorm van een anker overhouden op mijn borsten ⚓⚓. Ik hoop dat deze uiteindelijk net zo mooi gaan genezen als het litteken van mijn buikwandcorrectie.

Plastisch chirurg Wiebren van den Berg schreef onlangs een goed en vooral informatief artikel over de borstlift, wil je deze lezen klik dan even op onderstaande link.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.