"My BOOB Blog"
Nieuwe borsten van A-Z


Lekkage

11 januari 2021

Vandaag is het alweer 11 dagen geleden dat ik op de operatietafel lag, de tijd gaat zo ongelooflijk snel. Ik voel me ontzettend goed, eigenlijk had ik dat al heel snel. Ik kon me op de zondag na de operatie al bijna niet meer indenken dat ik twee dagen daarvoor geopereerd was. Ik ben nu al zo blij met wat ik al kan zien in de spiegel. De vorm komt al zo mooi in mijn borsten en de blauwe plekken trekken goed weg, eigenlijk zijn het nu nog wat gele plekken. Ik hou me nog steeds aan de leefregels na een borstlift en wandel lekker veel buiten en heb ondertussen de kleine klusjes in huis weer opgepakt. Het herstel kan ik maar een keer doen en ik vind dat ik die dan ook echt goed moet doen. Hoe lastig het ook is op sommige dagen hoor, want doordat ik me zo goed voel begint de verveling soms echt toe te slaan. Ik wil zoveel doen, maar ik doe het niet, het is te vroeg.

Afgelopen vrijdag, precies een week na de operatie, werd ik wakker en het eerste wat ik dan doe is mijn compressie bh uittrekken om mijn boobs even “los te laten”. Ik merk direct dat mijn linkerborst aan de onderkant lekt. Het vocht komt in het midden onder de pleister vandaan. Tevens zie ik dat mijn borst tot de tepel wat rood gekleurd is. Ik besluit contact op te nemen met de kliniek, want dit is niet helemaal zoals het hoort. Het meeste baart mij zorgen dat er vocht uit moet en dat de pleister dit nu tegenhoudt. Het uiteindelijke advies dat ik krijg is om een stukje pleister te verwijderen en te spoelen, hopelijk zal dit helpen. Even lijkt de roodheid op zaterdag minder te worden, maar uiteindelijk verbetert dit niet verder. Ik hou het allemaal goed in de gaten en op maandag (gisteren) besluit ik samen met Wiebren dat het toch beter is om even bij hem langs te komen zodat hij het zelf goed kan beoordelen. 

Niet een slecht besluit blijkt achteraf. Mijn wond wordt op 2 plekjes geopend met een schaartje zodat het vocht makkelijker weg kan. Daarna worden de wondjes nog gespoeld, gelukkig is het vocht wat eruit komt helder, dit is gunstig. Dit lijkt allemaal heel eng, maar dat is het zeer zeker niet. Wiebren vraagt me een paar keer of het niet zeer doet, ik merk wel dat hij daar wat aan het doen is hoor, maar ik vind het niet vervelend of pijnlijk. Ondertussen kletsen we gewoon over van alles en nog wat, dat geeft ook afleiding. Ik krijg voor alle zekerheid nog een antibioticakuur en moet de wondjes 2 keer daags spoelen onder de douche. 

Antonius Ziekenhuis Utrecht plastisch chrurg Wiebren van den Berg Controle

Vandaag zie ik al een verschil qua roodheid en dat is goed om te zien. De controle van aankomende donderdag bij de verpleegkundige wordt verzet naar vrijdag, zodat Wiebren zelf kan zien hoe het de situatie dan is.

Weer merk ik hoe ontzettend blij ik ben met mijn keuze van arts en kliniek, want er wordt naar me geluisterd, word ik serieus genomen en actie ondernomen wanneer dit nodig is. Maar ik ben ook wel blij dat ik zelf alert en mondig genoeg ben om te zien en aan te geven dat er iets niet klopt. Nu was ik er op tijd bij en weet ik dat het gewoon goed gaat komen.

Liefs KarinReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.