"My BELLY Blog"
Nieuwe Buik van A-Z


802 dagen later….

1 Februari 2022

Ik had dit blog eigenlijk 2 dagen geleden geschreven, toen stond de teller op 800. Een mooi getal om weer eens wat te schrijven over mijn nieuwe buik was mijn idee, maar er kwam wat tussen waardoor het me niet lukte om dit blog te posten. Vandaar dat deze blog nu “802 dagen later…..” als titel heeft gekregen.


Vandaag, 1 februari 2022, is het dus precies 802 dagen na mijn buikwandcorrectie op 22 november 2019 bij Velthuis Kliniek in Velp. No worries ik heb echt niet al die dagen geteld hoor. Er staat gewoon een app op mijn telefoon die kan aftellen naar een bepaalde datum en die daarna dus gewoon verder optelt. Is het feit dat ik 802 dagen na de operatie ben nou echt zo bijzonder? Nou eigenlijk is het gevoel van vandaag voor mij nog steeds net zo bijzonder als bijvoorbeeld 14, 491 of 800 dagen na de operatie. Er is hier nog niks aan veranderd en ik vraag me ook af of dit ooit gaat gebeuren.

Eerlijk gezegd ben ik nog dagelijks bezig met dit hele proces, het laat me nog steeds niet los. Ik merk aan mezelf dat ik het ook niet los wil laten en ik zou ook nog steeds niet weten waarom ik dat eigenlijk ook zou willen. Elke dag word ik toch weer aan mijn beslissing herinnert wanneer ik in de spiegel kijk. En elke keer ben ik dan weer blij met wat ik dan zie en gaat er nog steeds een geluksgevoel door me heen. 

Ik chatte afgelopen zondag met een aantal bellyfriends van me, we bespreken altijd van alles met elkaar, maar meestal gaat het over onze buiken, borsten, de operaties, de controles, gevoelens en ook onze onzekerheden   die we hebben. Een van mijn lieve bellyfriends gaat over iets minder dan 3 maanden opnieuw onder het mes voor een uitgebreide nacorrectie, ik vroeg haar of ze er tegenop ziet. Ze zegt gelijk Nee, ik heb er zin in! Mijn antwoord is dan ook dat ik haar 100% begrijp. Maar daar ben jij dan wel echt de enige in hoor is haar reactie. Want niemand anders begrijpt namelijk dat ze zin heeft in opnieuw een operatie en een herstel. Datzelfde heb ik ervaren wanneer ik vertelde over mijn borstlift. Ik vind het toch wel fijn dat wij elkaar zo goed begrijpen en ook ondersteunen in dit soort situaties. We zijn er nu ook wel achter gekomen dat een buitenstaander never nooit niet helemaal begrijpt wat er in ons omgaat qua gevoelens.

Ondertussen heb ik 32 dagen geleden ook mijn borstlift gehad (lees ook “My Boob Blog”), ook dit keer werd ik geopereerd door plastisch chirurg Wiebren van den Berg van Velthuis Kliniek in Velp. En ook nu ben ik weer meer dan tevreden, het resultaat is al zo prachtig. Ik ben hier in ieder geval heel blij mee en voor mij is nu mijn plaatje compleet. Of dit echt mijn laatste operatie qua plastische chirurgie is geweest dat kan ik niet zeggen, ik heb nog een wens, die is maar klein, maar die is er wel... Ooit...

Ik zal altijd aan mezelf moeten blijven werken qua voeding en sport, ik heb nu eenmaal aanleg om zwaarder te worden. Hier moet ik voor waken en daar ben ik me goed bewust van. Ik weet dat ik dat kan en ik weet nu ook dat ik het kan volhouden, want er zijn ondertussen gewoon 802 dagen voorbij gegaan zonder dat ik zwaarder ben geworden (ik ben eigenlijk alleen maar lichter geworden). 

Dikke X KarinReactie plaatsen

Reacties

Kim
2 jaar geleden

En ook dan hou ik je weer met liefde op de hoogte, over 82 nachtjes. Waarom? Omdat jij mij begrijpt😍😘

Karin
2 jaar geleden

Jaaah zus wij begrijpen elkaar altijd !!! Dikke X