Ervaringsverhaal Borstlift

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 om 18:35

BORSTLIFT behandeld door Drs. Wiebren van den Berg


Een paar jaar na haar buikwandcorrectie liet Karin (48) ook een borstlift door plastisch chirurg Wiebren van den Berg uitvoeren: "Voor mij is mijn plaatje compleet.”


“Ik weet eigenlijk niet anders dan dat mijn borsten hangen, als tiener was dit al zo en na twee zwangerschappen, jarenlang overgewicht, afvallen en ouder worden werd het er niet beter op. Ik heb mijn borsten nooit echt mooi gevonden, ook mede door de grootte van de tepelhof. Toch heb ik me nooit voor mijn borsten geschaamd, de grootte vond ik prima en met een goede stevige bh was het voor een ander niet zichtbaar dat ze hingen.

Mijn borsten pasten niet meer bij mij
Een aantal jaar geleden ben ik zo’n 25 kilo afgevallen door mijn levensstijl om te gooien, ik ging anders eten en begon fanatiek met Crossfit (4-5 keer per week). In november 2019 heb ik bij drs. Wiebren van den Berg een buikwandcorrectie gehad. Mijn buik is echt prachtig geworden maar hierdoor viel het me steeds meer op dat mijn borsten niet meer bij mijn lijf pasten. Na veel denken en overleggen besloot ik dat ik graag een borstlift wilde en ging ik opnieuw met Wiebren van den Berg in gesprek om te kijken wat hij voor mij kon betekenen.

Litteken geen probleem 
Op 29 oktober 2021 had ik het eerste consult van mijn borstlift in Velp, toch best weer spannend, maar bij binnenkomst in de kliniek wist ik dat ik op de goede plek was. Het gesprek met de arts en de consulente was heel relaxed en vooral duidelijk. Mijn borsten waren dermate uitgezakt dat er (zoals ik had verwacht) een uitgebreide borstlift met de ankermethode nodig zou zijn voor een mooi resultaat. Dit betekende dat ik op elke borst een litteken in de vorm van een anker zou krijgen, geen probleem. Het litteken van mijn buikwandcorrectie is namelijk zo mooi genezen, deze is nog maar amper zichtbaar.

Mijn nieuwe borsten
31 December was de dag van de operatie en ik mocht me al om 7.15 uur melden bij het OK-gebouw. Ook hier was het ontvangst zoals altijd hartelijk en de sfeer was goed en gezellig. Zenuwen of angst heb ik voor de operatie geen enkel moment gehad, ik had er alleen maar heel veel zin in. Ik wist dat ik in goede handen was en had alle vertrouwen in de arts en zijn kunnen. De operatie duurde ongeveer anderhalf uur en daarna had ik alle tijd om rustig bij te komen op de verkoever. Daar zag ik ook voor de eerste keer mijn nieuwe borsten en ik kon niet anders dan heel blij zijn met wat ik zag.

Geen pijn gehad
Ik heb na de operatie totaal geen pijn gehad en ik voelde me eigenlijk na een dag weer helemaal prima, alsof ik nooit geopereerd was. Een week na de operatie merkte ik dat mijn linkerborst vocht lekte en iets roder werd, ik heb toen contact opgenomen met de kliniek. Na goed en uitgebreid overleg met de arts werd mijn wond een stukje geopend en kreeg ik voor de zekerheid een antibioticakuur. Het was een beginnende ontsteking, dankzij het snel en correct handelen is deze niet verergerd en heeft dit geen effect gehad op het resultaat. Twee weken na de operatie ben ik weer aan het werk gegaan en na zeven weken startte ik onder goede begeleiding van mijn coach weer met Crossfit, conditioneel had ik niks ingeleverd.

Geduld
Op 1 april heb ik de laatste controle bij de arts gehad, dit was 13 weken na de operatie. Mijn borsten zijn echt zo mooi geworden, de vorm is prachtig en ze zitten op de goede plek. Beiden zijn we dan ook meer dan tevreden met het resultaat. De verticale littekens en de littekens rond de tepelhof zien er nu al zo prachtig uit. De horizontale littekens zijn iets onrustiger, maar met goede verzorging en vooral geduld moet dit goed komen en daar heb ik alle vertrouwen in.

Een echte kunstenaar
Wanneer ik nu in de spiegel kijk dan ben ik ontzettend blij en trots want voor mij is mijn plaatje compleet, mijn borsten passen nu bij mijn lichaam. Ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om ook deze operatie door Wiebren van den Berg te laten uitvoeren, want naast dat hij prachtige buiken kan maken is hij ook een kunstenaar met borsten. Voor mij was mijn borstlift de absolute kers op de taart na jarenlang keihard aan mezelf te hebben gewerkt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.