"My BELLY Blog" Nieuwe Buik van A-Z

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 15:26

Inleiding

6 April 2021 

Wanneer beslis je nou dat je “zomaar” in je gezonde lijf laat snijden? Bij mij was het niet een kwestie van zomaar. Hier is namelijk een heel afvaltraject, een jarenlange wens, alle voor en nadelen tegen elkaar afwegen, een uitgebreid onderzoek en keihard trainen aan vooraf gegaan. Kan deze ingrijpende operatie jouw gevoel van eigenwaarde echt veranderen? Word je echt gelukkiger wanneer die buik er af is? Deze vragen heb ik mezelf heel vaak gesteld tijdens mijn overweging om wel of niet een buikwandcorrectie te ondergaan.

Online en in de media kom je veel verhalen tegen van allerlei mislukte operaties en (ernstige) complicaties na plastische chirurgie. En natuurlijk is dat realiteit en kan dit gebeuren, ik was me hier ook zeer zeker van bewust toen ik ja zei tegen de operatie. Maar er zijn dus echt heel veel succesverhalen en die van mij is daar zeer zeker een van.

Ik vind dit hele proces een heel bijzonder mooie ervaring om mee te mogen maken. Het is niet alleen een fysieke verandering ook mentaal doet dit hele proces genoeg met je. Over dit laatste ben ik niet veel informatie tegengekomen voordat ik de beslissing nam om me te laten opereren. Dit is ook waarom ik dit hele verhaal toch maar ben gaan opschrijven. Gewoon voor mezelf, om het nooit te vergeten. Maar ook voor een ieder die het wil lezen om welke reden dan ook.

Liefs Karin.

Ter info: Ik heb mijn verhaal over mijn buikwandcorrectie en borstlift geschreven en gedeeld uit eigen initiatief en ik doe dit geheel belangeloos, ik vind het gewoon fijn om hierover te schrijven en mijn goede ervaringen te delen met een ieder die het maar lezen wil.


Uitleg buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie, ook wel abdominoplastiek is een cosmetische ingreep die wordt gebruikt om de buik dunner en steviger te maken. De operatie omvat het verwijderen van overtollige huid en vet uit de midden- en onderbuik om de spieren en fascia van de buikwand te verstevigen. 

Bevindt het teveel aan huid zich alleen onder de navel, dan kunnen we de beperkte (of mini) buikwandcorrectie uitvoeren. De navel wordt hierbij met rust gelaten. Is de buikwand in zijn geheel verslapt, dus ook de huid en de spieren boven de navel, dan is een totale buikwandcorrectie de beste oplossing. Bij deze ingreep wordt het huidoverschot verwijderd en de navel opnieuw ingehecht.

Bij de operatie van een totale buikwandcorrectie maakt de plastisch chirurg de buikwand geheel los van de onderliggende spierlaag, tot aan de ribbenboog en het borstbeen. De navel wordt rondom los gemaakt van de huid maar blijf vast zitten aan de buikspieren in de diepte zodat deze op zijn plaats blijft. Daarna wordt de huid strak getrokken en de overtollige huid en vetweefsel verwijderd. Indien nodig zal er aanvullend ook nog liposuctie (wegzuigen van vetweefsel) worden verricht. Wanneer uw buikspieren uitgerekt zijn, worden deze in sommige gevallen meteen verstevigd. Om de navel weer naar buiten te laten komen wordt een gaatje in de strak getrokken buikhuid gemaakt. Daar wordt de navel vervolgens in gehecht. Er worden een aantal drains (dunne slangetjes) achtergelaten waardoor het wondvocht naar buiten kan. 

Zelf heb ik een volledige buikwandcorrectie met liposuctie flanken en bovenbuik gehad, het reven van mijn buikspieren was niet nodig. Op 22 november 2019 werd ik geopereerd door plastisch chirurg Wiebren van den Berg bij Velthuis Kliniek Velp. 

Plastisch chirurg Wiebren van den Berg schreef een goed en vooral informatief artikel over de buikwandcorrectie, wil je deze lezen klik dan even op onderstaande link.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.