Ervaringsverhaal Buikwandcorrectie

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 18:35

BUIKWANDCORRECTIE behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Dankzij veel trainen veranderde Karins lijf: ze viel af en werd sterker. Maar die buik bleef… Na een buikwandcorrectie durft ze zichzelf weer vol trots te laten zien.

Karin (47): “Op mijn zeventiende heb ik een blindedarmontsteking gehad waar ik een heel lelijk litteken aan heb overgehouden. Het zorgde voor een deuk in mijn buik aan de rechterkant. Dit vond ik altijd heel erg om te zien. Tijdens mijn twee zwangerschappen had ik echt enorm grote buiken, beide kinderen waren lang en zwaar. Daarna was de rek eruit en ging mijn buik hangen.

Qua gewicht heb ik altijd wel geschommeld. Ik heb ooit een crashdieet gedaan waarmee ik veel ben afgevallen, maar dat was tijdelijk. Vijf jaar geleden ging de knop om: er moest iets veranderen. Ik ben toen begonnen met Crossfit en ben mijn voeding gaan tracken. Dit veranderde mijn lijf, ik viel af en werd sterker. Maar ik kon trainen wat ik wilde, die buik bleef. 

Ik was die buik zo zat dat ik de beslissing heb genomen om me te laten opereren. Ik ging op onderzoek uit om te bepalen door wie en waar ik geholpen wilde worden. Velthuis kliniek en drs. Wiebren van den Berg stonden bovenaan mijn lijst. Begin 2019 maakte ik mijn afspraak voor een eerste consult in Velp. Op 22 maart ging ik vol zenuwen die kant op. Achteraf gezien was dat nergens voor nodig. De sfeer was zo relaxed, mede door de consulente en de arts. Na een goed gesprek wist ik het zeker: ik hoefde geen andere artsen te gaan bezoeken. Ik ging naar huis met een operatiedatum op 22 november. De acht maanden wachten was een bewuste keuze van mij in verband met onze geplande vakantie en het werk van mijn man.

In die acht maanden ben ik nog een aantal kilo’s afgevallen, dit zou mooier zijn voor het eindresultaat. Zes weken voor de operatie had ik nog een afspraak om het definitieve plan te bespreken. Het werd een buikwandcorrectie met liposuctie van de flanken en de bovenbuik.

Ik heb van tevoren heel veel getraind om zo fit en sterk mogelijk de operatie in te gaan. Ik keek zo enorm uit naar de operatie, ik heb er geen moment tegenop gezien. Ook op de dag zelf had ik totaal geen zenuwen en alle vertrouwen in de arts en het team. Ik ben rustig de narcose ingegaan en ook zo weer wakker geworden. Van de narcose heb ik geen moment last gehad. Ik verbleef samen met een andere dame een nacht in de kliniek en we werden heerlijk verwend. En wat had ik een platte buik, zo mooi!

Mijn herstel thuis ging heel voorspoedig, ik heb totaal geen pijn gehad en ook erg weinig last van vocht. Ik was wel wat blauw van de lipo. Het bewegen was de eerste week alleen wat ongemakkelijk. Na drie dagen ging ik voor het eerst buiten een stukje wandelen en dit deed ik elke dag een stukje verder. Na 3,5 week begon ik weer met werken, weliswaar vanaf huis. En na 6,5 week ben ik weer heel voorzichtig gaan trainen. Ik kreeg een speciaal schema van mijn coach om heel rustig weer te starten. Na 9,5 week ben ik weer mee gaan trainen in de groep, conditioneel had ik niks ingeleverd na de operatie. Met de week zag ik mijn buik steeds mooier en mooier worden. En vooral mijn navel is iets waar ik heel trots op ben. Het is nog mooier geworden dan dat ik ooit had durven dromen. 

Op de controle gaf drs. Wiebren van den Berg aan ook erg tevreden te zijn met het resultaat. En terecht! Alleen op mijn beide heupen, aan het einde van het litteken, zat een klein hobbeltje. Dat is nog gecorrigeerd. Nu loopt de lijn op mijn heupen prachtig door. Het litteken is ook erg mooi, het valt precies onder een slipje. De operatie is nu ruim een half jaar geleden, de roodheid trekt weg en de lijn is mooi dun.

Ik ben zo blij dat ik deze ingreep heb laten doen! Zo’n mooie buik geeft zo’n geluksgevoel en zoveel meer zelfvertrouwen en lef. Volgens de mensen om me heen straal ik ook meer. Ik durf mezelf weer te laten zien, met trots. Ik zou geen moment twijfelen wanneer ik de operatie over zou moeten laten doen. Het hele traject van de beslissing dat ik me wilde laten opereren tot nu is een bijzondere tijd voor mij geweest, een periode om nooit te vergeten. Mede door de vriendelijkheid en kundigheid van drs. Wiebren van den Berg en het team van Velp! Thanks!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.