Ervaringsverhaal Ooglidcorrectie

Gepubliceerd op 15 december 2023 om 15:33

BOVENOOGLIDCORRECTIE behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Toen Karin een ooglidcorrectie overwoog, wist ze meteen naar welke arts ze wilde. Ze had alle vertrouwen in drs. Wiebren van den Berg, die haar al eerder hielp – met fantastisch mooie resultaten.

 

Karin: “Al geruime tijd merkte ik dat mijn oogleden steeds meer gingen hangen. Wanneer ik oogschaduw had aangebracht, was dat niet meer zichtbaar zodra ik mijn ogen opendeed. En mijn wimpers met mascara fungeerden steeds meer als steun voor mijn oogleden. Klachten ervaarde ik eigenlijk niet, maar ik oogde steeds vermoeider, strenger en triester. Ik vond dit niet fijn en al helemaal niet mooi, hierdoor ging ik steeds vaker aan een ooglidcorrectie denken. Ik besloot om met een arts in gesprek te gaan of deze ingreep voor mij de juiste oplossing zou zijn om weer een vrolijkere uitstraling te krijgen.”

Volste vertrouwen
“Ik hoefde niet na te denken naar welke kliniek ik wilde gaan en welke arts de ingreep bij mij zou mogen uitvoeren. In de afgelopen jaren heb ik bij Velthuis kliniek in Velp al meerdere keren op de operatietafel van plastisch chirurg Wiebren van den Berg gelegen. Hij heeft mijn buikwandcorrectie en borstlift uitgevoerd met fantastisch mooie resultaten en ik had dan ook het volste vertrouwen dat hij ook deze ingreep naar alle tevredenheid zou uitvoeren.”

Het eerste consult
“Eind oktober 2022 maak ik via de website van Velthuis kliniek online een afspraak voor het consult en op 11 november kan ik al terecht. Na een warm welkom in de kliniek door de arts en consulentes verloopt het consult zoals altijd duidelijk, vrolijk en gezellig. Wiebren bekijkt mijn oogleden en snapt mijn wens. Hij bespreekt de mogelijkheden en is van mening dat ik na de ingreep echt blij ga zijn met het resultaat. Hij legt uit hoe een bovenooglidcorrectie uitgevoerd wordt en de risico’s van de ingreep worden doorgenomen. Na het consult worden de foto’s voor het medisch dossier door de consulente gemaakt en een operatiedatum wordt in goed overleg gepland. Op 10 maart 2023 zal mijn ooglidcorrectie plaatsvinden. Deze wordt in combinatie met een littekencorrectie onder mijn linkerborst uitgevoerd, waardoor ik dus een langere tijd op de operatietafel zal liggen.”

De ingreep: appeltje-eitje
“Op 10 maart mag ik mij om 13.45 uur in de kliniek melden. Ik heb geen zenuwen, ik heb alle vertrouwen in de arts en zijn kunnen. Wiebren begint, zoals we samen overlegd hebben, eerst met de correctie van het litteken onder mijn borst en daarna zijn mijn ogen aan de beurt. Het idee dat iemand zo dicht bij je ogen aan het snijden is leek me wel een beetje eng, maar dat valt gelukkig heel erg mee. Het enige wat een beetje gek aanvoelt, is het moment dat de verdovingsvloeistof in de oogleden gespoten wordt. Dit voelt heel koud aan en het lijkt alsof het in je ogen loopt. Direct na het inspuiten van de vloeistof wordt het overtollige vel weggesneden, eerst rechts, dan links. Dan worden beide kanten gehecht en afgeplakt. Appeltje-eitje. De sfeer op de ok is relaxed en ik voel me net als de vorige keren op mijn gemak. Er wordt tijdens de ingrepen gewoon gezellig gekletst en voor ik het weet is het allemaal klaar en mag ik weer van de operatietafel af.”

Wat een verschil
“Op de verkoeverkamer bekijk ik voor de eerste keer mijn ogen en ik ben gelijk blij met wat ik zie: wat een verschil. Het ziet er dan al prachtig uit en ik weet dat ik dit beeld moet vasthouden, want mijn ogen gaan er de komende dagen nog wel even heel anders uitzien. Nadat ik mijn oogleden gekoeld heb, wat gedronken heb en me goed genoeg voel mag ik de kliniek verlaten. Ik neem afscheid van het toffe team van Velp en vertrek naar huis.”

Blij met het resultaat
“De eerste dagen na de ingreep staan in het teken van rustig aan doen en koelen, veel koelen. Ik koel mijn oogleden op advies van Wiebren met bevroren doperwtjes in een plastic zakje en dit werkt echt het beste, hier kan geen cool pack of koelbril tegenop. Mijn oogleden worden de eerste dagen rood en voelen zwaar en moe aan, de zwelling valt mee en na een dag of drie trekt de verkleuring ook alweer weg. Het herstel valt me echt enorm mee, ik was eigenlijk van het ergste uitgegaan en dat wat ik verwachtte gebeurde gelukkig niet. Na een week mag ik weer terug naar Velp voor de wondcontrole en om de pleisters en hechtingen te laten verwijderen. Het resultaat is dan al fantastisch en ik weet dat dit de komende weken alleen nog maar mooier gaat worden. Net als bij mijn andere ingrepen maak ik nu ook weer veel foto’s. Dit geeft een mooi beeld hoe het herstel verloopt, maar zo zie je ook heel goed hoe het resultaat verandert en steeds mooier wordt. In juni reed ik voor de laatste keer naar Velp voor de eindcontrole van mijn ooglidcorrectie en littekencorrectie bij Wiebren. Beiden zijn we weer erg tevreden en blij met de behaalde resultaten en met een goed gevoel nemen we afscheid van elkaar.”

Een open en stralende blik
“Wanneer ik dit ervaringsverhaal typ is het november 2023 en zijn er alweer negen maanden verstreken na mijn ooglidcorrectie. Wederom kan ik niet anders dan blij zijn dat ik deze stap heb genomen, ik heb een goede keuze gemaakt. Mijn vermoeide, strenge en trieste blik heeft plaats gemaakt voor een open en stralende blik. En wanneer ik me nu met een van mijn prachtige oogschaduwpalets heb opgemaakt, blijft de oogschaduw gewoon voor iedereen zichtbaar als ik mijn ogen open heb.
Wil je meer lezen over mijn ooglidcorrectie, buikwandcorrectie en borstlift door drs. Wiebren van den Berg van Velthuis kliniek Velp, lees dan ‘My BELLY blog’ en ‘My BOOB Blog’ op www.karins-bbblog.nl.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.